Toila uus põhikoolihoone võib tulla nii eraldi kui koos vana majaga

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Arhitektilt ootab vald muu hulgas arvamust selle kohta, kas hariduse andmiseks võiks ära kasutada ka vana koolihoone, mis ehitati eelmise sajandi alguses Oru lossikompleksi teenijatemajaks ja kus praegu tegutsevad algklassid ning muusika- ja kunstikool.
Arhitektilt ootab vald muu hulgas arvamust selle kohta, kas hariduse andmiseks võiks ära kasutada ka vana koolihoone, mis ehitati eelmise sajandi alguses Oru lossikompleksi teenijatemajaks ja kus praegu tegutsevad algklassid ning muusika- ja kunstikool. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila uus põhikoolihoone avab uksed 2028. aastal ja arhitektuurikonkursiga selgub, kas selle osaks saab ka vana, lossiaegne torniga maja.

Kui haridus- ja teadusministeerium kinnitab koolivõrgu korrastamise toetuse saajate nimekirja Toila valla, hakkab vallavalitsus ette valmistama uue 180 kohaga põhikoolihoone arhitektuurikonkurssi. Toila valla arendusnõuniku Mehis Luusi sõnul on järgmiseks sammuks seega arhitektide liidu kaasabil valida välja konsultant, kes aitab vallal konkursi tingimusi kokku panna ning nõustab kogu selle protsessi läbiviimisel.

Arhitekti-konsultandi abiga peaks jõudma selgusele konkursi lähteülesandes. Muu hulgas selles, kas hariduse andmiseks tuleks ära kasutada ka vana koolihoone, mis ehitati eelmise sajandi alguses Oru lossikompleksi teenijatemajaks ja kus praegu tegutsevad algklassid ning muusika- ja kunstikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles