Kohtla-Järve kauaaegsed tipp-poliitikud meenutavad gümnaasiumis pöördelisi 90ndaid

Põhjarannik
Copy
Nikolai Kutašov, Viktor Andrejev ja Valeri Korb.
Nikolai Kutašov, Viktor Andrejev ja Valeri Korb. Foto: Erakogu, Peeter Lilleväli, Matti Kämärä

Kolmapäeva õhtul kell 18 meenutavad Kohtla-Järve gümnaasiumis toimuval ajalooõhtul üle 30 aasta Kohtla-Järve linna juhtimises olulises rollis olnud kolm poliitikut eelmise sajandi pöördelisi 90ndaid aastaid.

Valeri Korb, Nikolai Kutašov ja Viktor Andrejev mõjutavad tänastki linnajuhtimist, sest nad kõik kuuluvad ka linnavolikogu praegusesse koosseisu, Korb ja Kutašov võimuliidus ning Andrejev opositsioonis. Korb oli Kohtla-Järve linnapea juba okupatsiooniaastate lõpus, Andrejev kuulus aga tollasesse volikogusse. Kuigi Korb kaotas linnapea koha pärast Eesti taasiseseisvumist Ain Kalmarule, tuli ta uuesti võimule 1996. aastal, püsides erinevates rollides − kas linnapea, volikogu esimehe või volikogu liikmena − seal tänaseni.

Kutašovi käes oli oluline majanduslik võim, sest ta oli linna suurima ettevõtte, Viru Keemia Grupi eelkäija, põlevkivikeemia tootmiskoondise peadirektor ja hiljem selle küljest Venemaa riiklikule kontsernile Gazprom erastatud Nitroferdi väetisetehase direktor.

Kuidas mõjutasid 90ndatel aastatel tehtud otsused Kohtla-Järve linna tänast käekäiku ning mida oleks saanud või pidanud tegema teisiti? Sellel ja muudel teemadel tulebki sel ajalooõhtul juttu.

Õhtut, kus räägitakse nii eesti kui ka vene keeles, juhivad ajakirjanikud Pavel Ivanov ja Erik Gamzejev. Üritusest toimub ülekanne ka Youtube´is, kus see on hiljem ka järelvaadatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles