Kultuurifoorum rändab kevadel mööda Ida-Viru linnu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kultuurifoorum Kohtla-Järve kultuurikeskuses keskendus loomemajanduse ja kultuuri rollile piirkonna majanduse mitmekesistamisel.
Kultuurifoorum Kohtla-Järve kultuurikeskuses keskendus loomemajanduse ja kultuuri rollile piirkonna majanduse mitmekesistamisel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

XI Ida-Virumaa kultuurifoorum toimub tänavu ürituste sarjana: kui Kiviõlis olid tähelepanu all noored ja Kohtla-Järvel loomemajandus, siis Narvas saab keskseks teemaks linna identiteet piiri- ja kaksiklinnana.

Eelmisel neljapäeval toimunud Kohtla-Järve kultuurifoorum keskendus loomemajanduse ja kultuuri rollile piirkonna majanduse mitmekesistamisel ning sidusa ühiskonna loomisel.

Sellest, kuidas loomemajandust on võimalik edukalt siduda isegi keeleõppega, rääkis Narva eesti keele maja õpetaja Pille Maffucci. "Eesti keele majade eesmärk on pakkuda keelekeskkonda kohtades, kus seda loomulikul viisil on vähevõitu. Keelekeskkonda tekitame ka mitmesuguste projektide kaudu, mis lähtuvad meie õppijate huvidest. Huvitegevus soodustab aktiivsust ja keeleõpet," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles