Hoolekandeteenused: erivajadustega inimeste ohtlikkus on müüt

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
AS Hoolekandeteenused kavandab Järve linnaossa Vahtra tänavale psüühiliste erivajadustega inimeste kodu, mis sarnaneks mõne aasta eest Ahtmesse Salu tänavale kerkinud korterelamuga, mis on koduks kuni 24-le psüühilise erivajadusega inimesele.
AS Hoolekandeteenused kavandab Järve linnaossa Vahtra tänavale psüühiliste erivajadustega inimeste kodu, mis sarnaneks mõne aasta eest Ahtmesse Salu tänavale kerkinud korterelamuga, mis on koduks kuni 24-le psüühilise erivajadusega inimesele. Foto: AS Hoolekandeteenused

Kohtla-Järve linnavalitsusse pöördunud mures kodanik kahtleb, kas Järve linnaossa sobib psüühikahäiretega inimeste kortermaja, mis kerkiks elurajooni. AS Hoolekandeteenused vastas, et erivajadustega inimeste kodu mõju kogukonnale sarnaneb tavalise korterelamu omaga.

AS Hoolekandeteenused taotleb Kohtla-Järve linnavalitsuselt projekteerimistingimusi Järve linnaosas asuvale Vahtra tn 18 kinnistule, et rajada sinna korterelamu psüühiliste erivajadustega inimestele. Sinna on kavandatud kahekorruseline nelja korteriga hoone, mis sarnaneks 2020. aastal Ahtme linnaossa rajatud korterelamuga.

Kohtla-Järve linnavalitsus sai pöördumise linnakodanikult, kelle hinnangul kujutab psüühiliste erivajadustega inimeste kodu ehitamine elurajooni turvariski ja langetab sealseid kinnisvarahindu. ASi Hoolekandeteenused esindaja Karl Mänd kinnitas vastuskirjas, et muretsemiseks ei ole põhjust.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles