Laupäeval kogunevad Narva tuhanded jooksjad ja kõndijad

Copy
Enamikul Narva linnajooksul osalejatest on lõpusirgel enda üle rõõm südames ja näos.
Enamikul Narva linnajooksul osalejatest on lõpusirgel enda üle rõõm südames ja näos. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Laupäeval toimuva Ida-Virumaa suurima rahvaspordiürituse, Narva linnajooksu starti on oodata taas tuhandeid jooksjaid ja kõndijaid.

Narva linnajooksu sissejuhatuseks on reede õhtul toimuv ligikaudu 1,5 km pikkune rongkäik Peetri platsilt Eesti sajandaks aastapäevaks rajatud EV100 parki, kus õhtul esineb Tanja Mihhailova-Saar.

Sel aastal asub Narva linnajooksu võistluskeskus Hermanni linnuse kõrval Joaorus. Programm algab juba kell 10, mil teele lähetatakse 21,1 km pikkuse poolmaratoni osalejad. Üle mitme aasta viib poolmaratoni rada osalejad taas Kreenholmi kvartalisse vanaaegsete tekstiilitööstuse hoonete vahele, kuhu tavalisel ajal omapäi ei pääse. Rada kulgeb läbi kesklinna Äkkeküla tervisespordikeskusesse ning viimased kilomeetrid läbitakse mööda jõepromenaadi.

Narva linnajooks 2024

  • 1. juunil, võistluskeskus asub Joaorus.
  • Kell 10 poolmaratoni start.
  • Kell 11.30 Limpa lastejooksude stardid.
  • Kell 13 5 km harrastajate jooksu ja kõnni start.
  • Narva linnajooksu stardimaterjalid saab kätte võistluspäeva hommikul alates kella 8 Joaoru puhkealal asuvast sekretariaadist. Stardimaterjalide väljastamine lõpeb 15 minutit enne starte. Oluline on teada oma stardinumbrit, mille leiab osalejate nimekirjast.
  • Riideid on võimalik vahetada Joaoru puhkealal asuvates riietustelkides.
  • Pakihoid asub Joaoru puhkealal. Pakihoidu võetakse ainult neid asju, mis on pakitud kotti.
  • Pesemine on võimalik stardinumbri alusel Narva eesti gümnaasiumis.

Lisainfo ja registreerumine: jooks.ee

Jooksu peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul peaks laupäeval kuumus veidi järele andma, kuid korraldaja on varunud siiski hulganisti jääkotte, et jooksjaid vajaduse korral turgutada. Kõige palavama ilmaga joosti Narvas poolmaratoni viimati 2019. aastal, mil temperatuur ulatus 30 kraadi lähedale, ja siis ostsid korraldajad kõik Narva poed jääkottidest tühjaks.

Kergemale, 5 km rajale lähetatakse osalejad kell 13. Lilliallik soovitab neil, kes aja ja koha peale jooksma või kõndima ei lähe, kindlasti nautida avanevaid vaateid. Raja esimesed poolteist kilomeetrit lähevad mööda jõepromenaadi, siis tuleb väike tõus ja kulgemine mööda varju andvat Pimeaeda ning laskumine alla tagasi jõepromenaadile. "Narva on praegu väga ilus, kõik õitseb," sõnas Lilliallik.

Narva linnajooksul osalejad saavad sel aastal finišis kaela sellised medalid.
Narva linnajooksul osalejad saavad sel aastal finišis kaela sellised medalid. Foto: jooks.ee

Lilliallik loodab, et lastekaitsepäeval kujunevad osavõturohkeks ka kell 11.30 algavad lastejooksud. Ta arvestab, et tänavuse Narva linnajooksu osalejate arv võib küündida üle nelja tuhande. Sellest veidi üle poole on Ida-Virumaa elanikud ja ülejäänud maakonna külalised.

Tänavu 1. juunil on Virumaal koguni kaks suurt rahvajooksu. Lisaks päevasel ajal toimuvale Narva linnajooksule on Rakvere tänavatel õhtul ööjooks. Lillialliku sõnul on ka neid kangeid jooksjaid, kes osalevad mõlemal üritusel, kuid kahe suure jooksu sattumine tänavu ühele päevale on tema sõnul erandlik ja järgmisel aastal toimuvad need eri päevadel.

1. juunil toimub Narvas linnajooks. See on ülekaalukalt Ida-Virumaa kõige populaarsem rahvaspordiüritus, kus mullu oli ligemale 5000 osalejat, kes läbisid kas poolmaratoni või 5 km raja. Kohale tasub tulla juba eelneval päeval, sest siis toimub linnajooksu rongkäik. Oodatud on nii jooksjad kui ka kõndijad. Raja ääres on hulganisti meelelahutajaid ja kaasaelajaid. Stardi- ja finišipaigas on tavapäraselt ka mõne Eesti tippartisti kontsert.

Tagasi üles