Kohtla-Järve aasta suurpere naudib elu linnakärast eemal Sompas

Copy
Suur õnn on, kui saad ühes perega oma maja hoovis sooja suveõhtut nautida.
Suur õnn on, kui saad ühes perega oma maja hoovis sooja suveõhtut nautida. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tänavu Kohtla-Järve aasta suurpereks valitud Ksenia ja Aleksandr Levitski peres kasvab neli last: 18aastane Elina, 13aastane Mark, kaheaastane Oskar ja kaheksakuune Robert. Ksenia ja Aleksandr on koos olnud kakskümmend aastat ning peavad tänavu 24. septembril portselanpulmi. Nad on Sompasse ise oma unistuste kodu rajanud ning kinnitavad, et see on elamiseks parim paik.

Aleksandr on sündinud ja üles kasvanud Sompas. Ksenia elas siin kaks esimest eluaastat, kuid seejärel kolis nende pere Orule. Kümme aastat hiljem tuli ta koos vanematega Sompasse tagasi ja kohtus seal Aleksandriga. Noored armusid ja otsustasid oma pere luua. Ksenia oli toona kõigest 17aastane, Aleksandr veidi vanem, kuid mõlemad olid veendunud, et on pereeluks valmis.

"Olime enne seda kaua aega sõbrad olnud ning mõistsime, et sobime omavahel. Raskusi me ei kartnud − neid tuleb kõigil ette," räägib Ksenia. "Vanemad kinkisid meile pulmadeks korteri, kuhu hakkasime oma esimest pesa punuma. Mina õppisin toona Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses kokaks, kuid kool jäigi lõpetamata, sest sündis Elina ja ma pidin lapse eest hoolitsema. Mõne aja pärast tuli veel perelisa − sündis poeg Mark."

Tagasi üles