Ligemale 200 km/h kihutanud esmase juhiloaga noormees läks vangi

Põhjarannik
Copy
Politseinikud on tabanud sel aastal poole rohkem kihutajaid kui mullu sama aja jooksul.
Politseinikud on tabanud sel aastal poole rohkem kihutajaid kui mullu sama aja jooksul. Foto: Politsei

Sel kevadel kahel korral kiirusega ligemale 200 km/h kihutades politseile vahele jäänud noormees peab 20 ööpäeva veetma arestimajas ning sõiduki juhtimise õigusest jäi ta üheks aastaks ilma.

Reede öösel veidi enne kella ühte kihutas esmase juhtimisõigusega noormees asulavälisel teel Atsalama külas kiirusega 199 km/h.

Üle kuu aja varem, 4. mail mõõtis politsei Toila-Kõrve teel tema sõiduki Audi kiiruseks 197 km/h. Tookord määrati talle karistuseks juhtimisõiguse äravõtmine kaheksaks kuuks, aga see otsus oli veel jõustumisfaasis.

Pärast viimast kinnipidamist toimetati noormees vanglasse ja talle määrati karistuseks 20 päeva aresti ning lisaks võeti juhtimisõigus seekord 12 kuuks. Noormees juhtis mootorsõidukit korduvalt nii suure kiirusega, et liikluses olles ei suudaks ta võimalikele ohtlikele olukordadele õigel ajal reageerida.

Politsei teatel on liiklusrikkumiste arv viimasel ajal märkimisväärselt kasvanud. Tänavu viie kuuga on lubatust rohkem kui 40 km/h kiiruseületamiste arv kasvanud poole võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Koos sellega on toimunud ka palju raskeid liiklusõnnetusi, milles on hukkunud mitu inimest. Politsei kutsub kõiki autojuhte ja liiklejaid üles olema ettevaatlikumad ning järgima liiklusseadust.

Tagasi üles