Elina Jefimova tuli seitsmendat korda Euroopa juunioride meistriks

Copy
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein.
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Sillamäelt pärit 17aastane Eneli Jefimova tuli Vilniuses juunioride Euroopa meistriks 100 m rinnuliujumises, edestades lähimat konkurenti ligemale kahe sekundiga, mis on sel alal mäekõrgune ülekaal.

Eesti mulluse parima naissportlase jaoks oli see juba seitsmes Euroopa juunioride meistrivõistluste kuldmedal. Oma põhialal, 100 meetri rinnuliujumises on ta sel tiitlivõistlusel olnud parim juba neli aastat järjest.

Vilniuses parandas Eneli Jefimova ka oma nimel olnud Eesti rekordit. Poolfinaalis ujus ta aja 1.06,08. Finaalis jäi ta sellele tulemusele alla vaid 0,04 sekundiga.

Eneli Jefimova uus rekord on tänavusel ujumishooajal maailmas kaheksas tulemus, mis näitab, et Pariisi olümpiamängude eel on ta tõusnud maailma absoluutsesse tippu, sest vahed enamiku eespool olijatega on vähem kui pool sekundit.

Jefimova oli rahul, et suutis oma põhialal taas oma aega paremaks nihutada. "Väga okei ujumine taas kord, suutsin esimese poole läbida alla 31 sekundi ning hoida tõmmete arvu alla 20, mis on minu jaoks väga hea," vahendas Eesti ujumisliit Jefimova sõnu. "Lõpuosas veidi väsisin ära, kuid aeg oli ikkagi kiirem kui minu eelnev rekord. Kuna viimasel aastal ei ole ma selle tippmargi lähedale jõudnud, siis need ajad valmistavad rõõmu."

Jefimova tunnistas ka, et stardi eel närvipinget ei tundnud. "Olin enne starti täiesti rahulik ja teistele üldse ei keskendunud. Oluline oli teha oma asjad korrektselt ning usun, et sain sellega hakkama," sõnas ta.

Pariisi olümpiamängudel on 100 meetri rinnuliujumise eelujumised 28. juulil. 

Tagasi üles