Mäetaguse mõisajooks viib osalejad mitmesse parki

Copy
Eelmisel aastal olid Mäetaguse mõisajooksu naistest kaks kiiremat Alutaguse valla kanged sportlased Kaisa Kukk ja Aveli Uustalu.
Eelmisel aastal olid Mäetaguse mõisajooksu naistest kaks kiiremat Alutaguse valla kanged sportlased Kaisa Kukk ja Aveli Uustalu. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Sel laupäeval, 13. juulil toimuva Mäetaguse mõisajooksu rajad viivad osalejad nii kohalikku mõisaparki kui ka kettagolfiparki.

Mäetaguse mõisa juurest startivate pikemate distantside, 4,5 ja 6 km jooksu rajad kulgevad Mäetaguselt läbi mõisapargi Kiikla poole. Pärast pööret vasakule tuleb võtta Kabelimäe tõus ja seejärel suunduda kettagolfiparki, kus alles nädal tagasi toimusid Eesti meistrivõistlused. 6 km jooksul osalejad teevad seal pikema tiiru, 4,5 km jooksjad lühema. Seejärel tullakse rulliringi kaudu tagasi mõisa juurde.

​Mäetaguse mõisajooks

* Toimub laupäeval, 13. juulil.

* Startide ajad: tillujooks kell 13.30, 1,5 km jooks kell 13.40 ning 4,5 km ja 6 km jooks kell 14.

* Stardi- ja finišipaik Mäetaguse mõisa juures.

* Mäetaguse mõisajooks kuulub Ida-Virumaa jooksusarja.

* Lisainfo ja registreerimine sportiv.ee.

Kui eelnenud aastatel on samal ajal toimunud jooks kandnud kahe mõisa jooksu nime ning sellel osalejad on lidunud Pagari mõisa eest Mäetaguse mõisa juurde, siis uus rada on korraldaja Timo Juursalu sõnul huvitavam. Kui varasem rada koosnes põhiliselt põldudevahelistest sirgetest, siis seekord on rada vaheldusrikkam ning selle sisse jääb ka mitmeid tõuse ja langusi. Rajale on oodatud nii jooksjad kui ka kõndijad.

Juursalu loodab, et starti tuleb vähemalt paarsada osalejat. Starti tulijatel tasub hoida mõõdukat tempot ja kanda peakatet, sest ilmajaam lubab laupäeval mõisajooksu ajaks Mäetagusel kuuma ilma − temperatuur võib ulatuda 25 kraadini.

Mäetaguse mõisajooks kuulub Ida-Virumaa jooksusarja ja on selle neljas etapp. Mäetagusele tasub tulla ka seetõttu, et samal ajal käivad mõisapäeva üritused. Tihe kultuuriprogramm, mille esinejate seas on tänavu nii Stefan kui ka Meelis Punder ja Antti Kammiste ning paljud kohalikud taidlejad, kestab mõispargis hiliste tundideni. 

Mäetaguse mõisajooksu rajakaart.
Mäetaguse mõisajooksu rajakaart. Foto: Ida-Virumaa Spordiliit
Tagasi üles