Toilas tähistati taasiseseisvumispäeva "Viru laul 24" suurkontserdi, promenaadi ja Pätsi näitusega

Copy
Alika pälvis mitme loo solistina nii publiku kui ka ühendkoori tugeva aplausi. Kaunilt kontserdilt lahkus Narvast pärit lauljatar oma lemmiku päevalillega.
Alika pälvis mitme loo solistina nii publiku kui ka ühendkoori tugeva aplausi. Kaunilt kontserdilt lahkus Narvast pärit lauljatar oma lemmiku päevalillega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila lauluväljaku publiku nõlvad täitusid teisipäeval muusikasõpradega, kellel avanes viimane võimalus osa saada kolmest kontserdist koosnenud sarjast "Viru laul 24", kus 150-liikmeline ühendkoor esitas Olav Ehala loomingut Leelo Tungla tekstidele. Korraldajad usuvad, et ülevate emotsioonide kõrval ehitab üheskoos musitseerimine ülitähtsat vaimset julgeolekut.

Vabaõhukontsert on ilmataadi ettearvamatuse tõttu alati paras risk, aga teisipäeval tasus see end kuhjaga ära. Sündmuse kunstilise juhi, dirigendi Hirvo Surva arvates oli lauluväljak kõige ägedam kontserdipaik. "Saalid on ju väikesed − lauljad olid Kohtla-Järve ja Narva kontserdi ajal kokku surutud. Siin oli ruumi ja õhku, minu meelest oli väga hea kontsert."

Ta lisas, et erinevate kooride kõlama saamine võttis aega, aga proov-proovilt läks paremaks ja viimasel kontserdil tuli spetsiaalselt selleks sündmuseks loodud ühendkoori etteaste juba eriti hästi välja.

Tagasi üles