Rootsis elav Sirle Sööt: taasiseseisvumispäeva kontsert Narvas tõi esile muusika ühendava jõu

Narva Geneva kontserdisaali laval ja kulisside taga musitseeris üle kahesaja koorilaulja ja orkestrandi. Hirvo Surva on dirigendi rollis ka järgmise aasta 29. juunil Narvas, kui kõlab ESTO Laul.
Narva Geneva kontserdisaali laval ja kulisside taga musitseeris üle kahesaja koorilaulja ja orkestrandi. Hirvo Surva on dirigendi rollis ka järgmise aasta 29. juunil Narvas, kui kõlab ESTO Laul. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narvas 19. augustil toimunud Olav Ehala ja Leelo Tungla lauludega Eesti taasiseseisvumispäevale pühendatud kontsert oli erakordselt emotsionaalne sündmus mitmel põhjusel.

Esiteks, selle läbiviimine Ida-Virumaal oli märgiline. Kontserdid Kohtla-Järvel, Narvas ja Toilas − piirkondades, kus koorilaulu ja laulupeo traditsioon on pigem tagasihoidlik − tõid esile muusika ühendava jõu.

See kontsert oli pika õppeprotsessi kulminatsioon. Lauljad ja muusikud on töötanud koos, loonud midagi tõeliselt ilusat, mis puudutas sügavalt iga kuulajat. Just see üheskoos tegemine ongi lõimumise võti − uute sõprade leidmine ja kogukonna tugevdamine.

Tagasi üles