STATION NARVA Alika ja NOËP kohtuvad suurel laval Narva linnuse hoovis

Copy
20. augustil laulis Aliika Toila laululaval koos Ida-Viru noorte ühendkoori ja sümfooniaorkestriga Olav Ehala laule, 7. septembril on ta aga Narva linnuse laval  koos  NOËPiga ja esitab kontserdi erikülalisena tema lugusid.
20. augustil laulis Aliika Toila laululaval koos Ida-Viru noorte ühendkoori ja sümfooniaorkestriga Olav Ehala laule, 7. septembril on ta aga Narva linnuse laval koos NOËPiga ja esitab kontserdi erikülalisena tema lugusid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tänavuse festivali "Station Narva" kava sai esmaspäeval lõplikult paika: viimaste lisandunud artistide seas on ka Narva oma tüdruk Alika, kes tuleb erikülalisena lavale koos NOËPiga, kes on viimastel aastatel üks enim rahvusvahelist tuntust kogunud Eesti muusikuid.

Alles hiljuti kolmel õhtul projektis "Viru laul 24" koos Ida-Viru noorte ühendkoori ja sümfooniaorkestriga Ida-Virumaal Olav Ehala lauludega kuulajate ette astunud Alika näitab festivalil oma muusikalist mitmekülgsust täiesti uuest küljest. Nii Londoni, Pariisi, Beiruti kui paljude teiste maailmalinnade lavadel esinenud ja mullu oma Tallinna staadionikontserdile 14 000 kuulajat kokku toonud elektroonikat ja indiepoppi haaravalt kokkusulatav NOËP laseb nüüd Narvas esimest korda oma lugudel kõlada ka Alika häälega.

NOËP.
NOËP. Foto: Station Narva

Lisaks varem avalikustatud artistidele astuvad 5. ja 6. septembril Narvas toimuval festivalil üles Soome avangardist Pekkä Poultanen, kes külvab vokaaltulevärki soome-ugri pärimusest kõrilauluni, ning Narva muusik Kirill Smirnov, kes esitab projektis ODIN maailma eri rahvaste haruldastel salvestistel põhineva tech house'i kava.

Tänavusel "Station Narva" festivalil esineb üle 20 artisti. Varem on välja kuulutatud peaesinejatest kosmoseroki suurkuju Spiritualized ja Grammy-võitjast grime'i staar Flowdan Inglismaalt, samuti Ukrainat "Eurovisioonil" esindanud Go-A, maailmakodanikust fantaasiapopi artist Kate NV, Briti nüüdismuusik Belle Chen, Norra möllubänd Tacobitch ning Eesti artistid Puuluup, Singer Vinger, maria kallastu, NOËP koos erikülalise Alikaga ning Sven Grünbergi tähtteoseid esitav Eesti Elektroonilise Muusika Ansambel.

Hermanni linnuse keskaegsete müüride vahele seatakse muusikafestivali õhtutel sisse ka kinosaal, kus linastuvad filmid Sven Grünbergi muusikaga ja dokumentaal "NOËP: Esimene staadion". Festivali külalistele on avatud ka muuseumi ekspositsioon ja külastusruumid.

Lisaks reede ja laupäeva õhtusele muusikaprogrammile toimuvad festivali neljal päeval, 5.-8. septembrini päevased tasuta linnalavakontserdid, kohaliku arvamuspäeva BAZAR avalik vestlus turvatundest, loomemajanduse trendidele ja noorte tööhõivele keskenduv tulevikupäev loomeinkubaatoris OBJEKT, kunstinäitused Narva kunstiresidentuuris, tuurid linnas ja "Narva Veneetsias", giidiekskursioonid Kreenholmist Narva muuseumini ning palju muud.

Festivali "Station Narva" pealava on sel aastal taas Narva linnuses, kus lisaks seatakse üles ka mitmeid väiksemaid lavasid.
Festivali "Station Narva" pealava on sel aastal taas Narva linnuses, kus lisaks seatakse üles ka mitmeid väiksemaid lavasid. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Station Narva 2024" muusikaprogrammi ajakava

Reede, 6. september

Narva muuseum (Peetri plats 4)

18.30-19.30 Sven Grünbergi ikoonilisi teoseid estab Eesti Elektroonilise Muusika Ansambel (siseõu)

19:30-20.30 Singer Vinger (põhjaõue pealava)

20.15-21.00 Belle Chen (UK) (Refectoriumi saal)

20.30-21.00 maria kallastu (siseõu)

21.00-22.00 Puuluup (põhjaõue pealava)

22.00-23.00 Kate NV (siseõu)

22.15-23.00 Belle Chen (UK) (Refectoriumi saal)

23.00-00.30 Spiritualized (UK) (põhjaõue pealava)

18.00-00.00 filmid Sven Grünbergi muusikaga (Reconditoriumi saal)

20.30-21.00 vestlus Sven Grünbergiga

Laupäev, 7. september

Narva muuseum (Peetri plats 4)

18.30-19.30 Go_A (UA) (põhjaõue pealava)

19.30-20.20 Modulshtein feat. MariQ (Refectoriumi saal)

19.30-20.30 Työmik Bassofsky b2b itsmebruh (siseõu)

20.30-21.30 NOËP, erikülaline Alika (põhjaõe pealava)

21.15-22.15 Pelkkä Poutanen (FI) (siseõu)

22.00-22.50 Modulshtein feat. MariQ (Refectoriumi saal)

23.00-00.00 ODIN (siseõu)

00.00-00.45 Flowdan (UK) (põhjaõue pealava)

Dokumentaalfilmi "NOËP: Esimene staadion" linastus (Reconditoriumi saal)

Mõlemal päeval algab pärast südaööd varajaste hommikutundideni kestev jätkupidu klubis Ro-Ro (Jõe 3), kus astuvad järgemööda üles mitmed bändid ja DJd.

Allikas ja lisainfo: Station Narva

Tagasi üles