Ida-Viru keskhaigla sai ülitarga simulaatornuku

Copy
Ida-Viru keskhaigla uus simulaatornukk võimaldab harjutada erinevaid protseduure, mida on tarvis teha kriitilises seisundis patsiendile.
Ida-Viru keskhaigla uus simulaatornukk võimaldab harjutada erinevaid protseduure, mida on tarvis teha kriitilises seisundis patsiendile. Foto: IVKH

Ida-Viru keskhaigla (IVKH) sai kõrgtehnoloogilise juhtmevaba mannekeeni, mille abil saavad tervishoiutöötajad harjutada kriitilises seisundis patsientide abistamist.

Uus õppesimulaator on juhtme- ja kaablivaba, täies elusuuruses olev traumapatsient. Haigla teatel on nukk kasutatav erinevates ilmastikutingimustes, seega on võimalik harjutada patsiendi abistamist hädaolukordades, transportimise käigus, suurõnnetustes ja teistes kriitilistes olukordades. Mannekeen on juhitav spetsiaalse tarkvara kaudu ja võimaldab õpet paljude olukordade puhul.

"Soetatud simulaatori abil saab haigla tervishoiutöötajate koolitamine uue hingamise ja koolituse kvaliteet tõuseb. On väga oluline, et saame oma inimestele pakkuda võimalust harjutada keerulisi protseduure üha realistlikumalt," märkis koolituskeskuse koordinaator Marjanne Aun.

Tagasi üles