Seeneperepäev Kauksis keskendub tänavu seenetoitudele

Copy
Lauri Kristjan, kes on aastast aastasse mekkimiseks eri seeni praadinud, teeb seda ka tänavu. Lisaks on avatud seente kodukohvik, kust saab osta mitmesuguseid toite seenevokist seenepirukateni.
Lauri Kristjan, kes on aastast aastasse mekkimiseks eri seeni praadinud, teeb seda ka tänavu. Lisaks on avatud seente kodukohvik, kust saab osta mitmesuguseid toite seenevokist seenepirukateni. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval saab Alutaguse rahvuspargi külastuskeskuses tutvuda söögiseente, nende maitsete ja kasutusvõimalustega, et oma toidulauda mitmekesistada.

"Kui varasematel aastatel oli põhirõhk seenenäitusel, siis nüüd on see osa peaaegu olematu. Me ei korja puuseeni ega mürgiseid seeni, vaid keskendume väljapanekus söögiseentele. Tutvustame vähemtuntud söögiseeni ka maitsetena, et inimesed õpiksid ja hakkaksid neid korjama ning kasutama," selgitas üks seeneperepäeva korraldajatest Ingrid Kuligina.

Tavapäraselt saab otse pannilt mekkida erinevaid söögiseeni, aga avatud on ka kodukohvik, kus saab maitsta ja osta erinevaid seenetoite: suppi, vokki, pirukaid ja hoidiseid.

"Näiteks tutvustame heinikuid ja liimikuid, mida inimesed eriti ei tea, kuigi need on supermaitsvad, samuti timpnarmikuid. Lehterkukeseened hakkavad juba tavaliseks muutuma, aga neid pakume veel ka, sest lehterkukeseeni saab talvelgi korjata. Maitsete avastamise kõrval jagame ka retsepte," rääkis Ingrid Kuligina.

Seeneperepäev ootab Alutaguse rahvuspargi külastuskeskuses külastajaid kella 11-14.

Tagasi üles