Algas Ida-Virumaa aasta tegija kandidaatide esitamine

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa Aasta Tegija 2017 auhinna pälvisid Kohtla-Nõmmel toimuva festivali  Mägede Hääl korraldajad Raul Saaremets ja Ivar Murd.
Ida-Virumaa Aasta Tegija 2017 auhinna pälvisid Kohtla-Nõmmel toimuva festivali Mägede Hääl korraldajad Raul Saaremets ja Ivar Murd. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsuste liit kuulutas välja kandidaatide esitamise Ida-Virumaa aasta tegija tiitlile.

Ettepanekuid aasta tegija auhinna kandidaatide kohta võivad kuni 5. veebruarini teha kõik üksikisikud, organisatsioonid ja asutused. Valdkonnad, kus kandidaadid tegutsevad, pole piiratud. 

Aasta tegija auhinna eesmärk on avaldada tunnustust inimesele, organisatsioonile või ettevõttele, kes  on oma tegemistega  silma paistnud ja jätnud Ida-Virumaa elule positiivse jälje. 

Korraldajad  kutsuvad  üles aktiivselt pakkuma välja aasta tegija kandidaate - kultuuri-, sotsiaal-, majandus- või mis tahes muus valdkonnas tublisid tegutsejaid. Kandidaadi esitamisel on oluline põhjendada, mille poolest on sellel tegijal laiem mõju maakonna heale käekäigule.

5. veebruariks saabunud ettepanekute põhjal valib aasta tegija auhinna nominendid ning laureaadid komisjon, kuhu kuuluvad Ida-Virumaa omavalitsuste liidu, Ida-Virumaa ettevõtluskeskuse ja ajalehe Põhjarannik esindajad. Aasta tegija tehakse teatavaks vabariigi aastapäeva eel toimuval pidulikul vastuvõtul.

Eelmistel aastatel on Ida-Virumaa aasta tegija tiitli pälvinud Viktor Andrejev, Piia Tamm, Viru Keemia Grupp, Erika Kõllo, Priit Kama, MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus, Andrei Katkov, Vladimir Všivtsev, Vladimir Võssotski ning festivali Mägede Hääl korraldusmeeskond.

Ida-Virumaa Aasta tegija statuut

1. Eesmärk

1.1 Aasta Tegija auhinna eesmärk on väärtustada ning avaldada avalikku tunnustust inimesele, organisatsioonile või ettevõttele, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on silma paistnud Ida-Virumaa arendamisel, kujundanud maakonna mainet ja toonud piirkonnale tuntust.

2. Kandidaatide esitamine

2.1 Aasta Tegija auhinna kandidaatide esitamise kuulutab välja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit ning teade avaldatakse Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu ja Ida-Viru Ettevõtluskeskuse kodulehel ning ajalehes Põhjarannik.

2.2 Ettepanekuid Aasta Tegija auhinna kandidaatide kohta võivad teha kõik üksikisikud, organisatsioonid, asutused jm.

2.3 Kandidaate võib esitada kõikides valdkondades (kultuur, sotsiaal, majandus jm).

2.4 Ettepanekud koos põhjendustega esitatakse kirjalikult Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidule märgusõnaga "Aasta Tegija auhind" aadressile Keskväljak 1-301, Jõhvi 41593 või e-kirjaga ivol@ivol.ee hiljemalt 5. veebruariks.

3. Taotluste menetlemine

3.1 Aasta Tegija auhinna nominendid  valib välja ning laureaadi määrab komisjon, kuhu kuuluvad Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu, Ida-Viru Ettevõtluskeskuse ja ajalehe Põhjarannik esindajad. 

3.2 Põhjendatud juhul võib komisjon jätta  auhinna välja andmata.

4. Auhinna üleandmine

4.1 Aasta Tegija auhinna annavad üle Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimees ja Ida-Viru Ettevõtluskeskuse juhatuse liige ja ajalehe Põhjarannik peatoimetaja pidulikul vastuvõtul.

4.2 Laureaati tänatakse mälestuseseme ja tänukirjaga, nominente tänukirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles