Jõhvi kontserdimajas saab vaadata eestlase koondportreed

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Kikkase suured lemmikud on mustvalged portreed koos oma valguse ja varju mänguga, mis annavad väga hästi edasi aja jälgi inimeste näos.
Kaupo Kikkase suured lemmikud on mustvalged portreed koos oma valguse ja varju mänguga, mis annavad väga hästi edasi aja jälgi inimeste näos. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Meedia tähelepanu all on ühiskonna tipud ja heidikud ning keskmine inimene oma eluga väga tihti pildile ei pääse. Kui, siis ainult mingite keskmiste näitajate järgi nagu keskmine palk. Aga see on pigem anonüümne number, mitte inimene. Nüüd aga võib keskmise eestlase koondportreed näha Jõhvi kontserdimaja kolmandal korrusel. 

Fotograaf Kaupo Kikkas on Eesti sajandaks sünnipäevaks üles võtnud 100 tavalist inimest ja koostanud nendest fotodest näituse. "Kutsusime inimesi projekti raames endast teada andma ning valisime siis välja neist sada, kellest tegime ühe portreepildi ja teise pildi looduses," kirjeldab Kaupo Kikkas näituse ja raamatu sünnilugu. Virukad on nagu ikka tagasihoidlikud ja osa neist pole ka fotograafiga samas kultuuriruumis, nii et virulaste esindus on näitusel täpselt tosina jagu suur. "Jah, Virumaa puhul oli valik väike ja koostööd tegime peaaegu kõigiga, kes endast teada andsid," ütles Kikkas.  

Näitus jääb Jõhvi kontserdimajas avatuks märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles