Narva struugadele lisandub sada veist

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Saksamaalt ostetud veised said struugadel hästi hakkama.
Mullu Saksamaalt ostetud veised said struugadel hästi hakkama. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Mullu suvel Narva struugasid hooldanud 120 veisele lisandub tänavu keskkonnatoetuste toel veel sada.

Eelmise aasta jaanipäeval jõudsid Vasknarva Narva jõe struugadele 120 limusiini tõugu veist, kes seal varem taastatud alasid terve suve hooldasid.

Nüüd on MTÜ Struugade Hooldus kuulutanud välja uued riigihanked, et soetada veel sada sama tõugu veist ning muidugi ka nende karjatamiseks vajalikud karjaaiad ja veemahutid.

Hangete kohaselt rajatakse kuus karjatamiskoplit ja üks karjaajamise kordidor (umbes 15 kilomeetrit viiekordset karjaaeda); kuuest koplist kolm peavad valmis olema mai lõpuks, kolm juuni lõpuks. Neljale uuele karjale (igas 25 looma) soetatakse neli veemahutit, millega joogivett karjamaale vedada ja seal loomi joota. Nendele hangetele oodatakse pakkumisi 12. märtsiks.

Kõige suurem hange on saja limusiini tõugu veise ostmine; rangetele nõudmistele vastavad mullikad peavad Vasknarva jõudma hiljemalt 14. juuliks. Selle hanke tähtaeg on 20. märtsil.

Keskkonnainvesteeringute keskus toetas 224 000 eurot maksvat ettevõtmist kahes jaos: 190 000 euroga ELi ühtekuuluvusfondist ning 19 000 euroga keskkonnaprogrammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles