Sergei Tšerkassov tähistab juubelit "Eesti matusega"

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tšerkassovi repertuaaris on palju kirjanduslikke-muusikalisi programme ning kui töögraafik seda võimaldab, siis on ta alati valmis oma mõtteid ja tundeid ka publikuga jagama.
Sergei Tšerkassovi repertuaaris on palju kirjanduslikke-muusikalisi programme ning kui töögraafik seda võimaldab, siis on ta alati valmis oma mõtteid ja tundeid ka publikuga jagama. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve keskraamatukogu lugemissaalis toimus kohtumine Tallinna vene teatri näitleja Sergei Tšerkassoviga, kes on tuntud nii oma suurepäraste lavarollide kui ka kirjanduslik-muusikaliste sooloprogrammidega. Need, kel on kordki olnud õnne Tšerkassovit esinemas kuulda, kinnitavad, et tema juba oskab publiku hingekeeli puudutada.

16. mail peab Sergei Tšerkassov oma 60. sünnipäeva. Ning juubelit tähistab ta vene teatri uue lavastusega "Eesti matus".

See on vene teatri kõige uuem lavastus, mis räägib ühe eesti pere elust, mis on paljuski sarnane tuhandete teiste perede lugudega. Teine maailmasõda, Nõukogude vangilaagrid, kommunistlik minevik − terve 20. sajand läbib tõelise tormina vana Andrese saatust. Ta on terve elu tööd rüganud, terve elu on töö olnud tema olemise mõte... Ja vana Andres sureb tööd tehes. Matustele koguneb terve tema suguvõsa, sealhulgas tema 25aastane lapselaps, Andres noorem. Väikese poisina sõitis ta siia tihti koos oma vanematega. Oma südames vihkab noor Andres maaelu − see on temale võõras maailm, kus võimutsevad raske ja vihatud töö, ihnus ja vaesus. Tundub, et noore Andresega saab lõpu selle pere patriarhaalne eluviis ja keeruline saatus...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles