Keskerakond saadab valimislahingusse vana kaardiväe ja Yana Toomi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond esitleb oma Ida-Viru esinumbrit Yana Toomi tänavaplakatitel kahel − rangemal ja kelmikamal moel. Eriilmelisi plakateid ühest ja samast kandidaadist võib Jõhvis näha üksteise vahetus läheduses.
Keskerakond esitleb oma Ida-Viru esinumbrit Yana Toomi tänavaplakatitel kahel − rangemal ja kelmikamal moel. Eriilmelisi plakateid ühest ja samast kandidaadist võib Jõhvis näha üksteise vahetus läheduses. Foto: Peeter Lilleväli

Ida-Virumaal suurimat populaarsust nautiva Keskerakonna valimisnimekirjas on taas eelmiste riigikogu valimiste suuremad häältemagnetid, keda veab esinumbrina siinse ringkonna debütant, europarlamendi liige Yana Toom.

Keskerakonna nimekiri on suures osas sarnane nelja aasta tagusega. Tollastest põhilistest häältekogujatest on puudu vaid Keskerakonnast lahkunud Lembit Kaljuvee, kelle koha esinumbrina võtabki sisse Yana Toom. Talle järgnevad neli aastat tagasi Ida-Virumaal 8584 häälega ülekaalukalt parima tulemuse teinud Mihhail Stalnuhhin ja 3596 häält saanud Valeri Korb.

Partei sees tugev konkurents

Ka neile järgnevad riigikogu liige Eldar Efendijev, Narva linnavolikogu esimees Tarmo Tammiste ja Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe andsid eelmistel valimistel Keskerakonna edusse tugeva panuse.

Uued nimed on Kiviõli noor linnapea Dmitri Dmitrijev, kes kogus viimastel kohalikel valimistel väikses linnas ligemale pool tuhat  häält, Konju kitsefarmi pidamisega üle riigi tuntuks saanud talunik Martin Repinski ning kunagine Aseri vallavanem ja praegu Sillamäe linnavalitsuse ametnik Riho Kutsar.

Keskerakonna Ida-Viru piirkonna esimees Eevi Paasmäe tunnistas, et  konkurents valimisnimekirja pääsemiseks oli parteis tugev. "Saime kokku nimekirja, kes on suuteline tegema veelgi parema tulemuse kui neli aastat tagasi. Meil on end korduvalt tõestanud kogenud poliitikuid, uusi esiletõusjaid ja lisaks veel Yana Toom, kes oli idavirulaste lemmik europarlamendi valimistel," ütles Paasmäe.

Toom ei plaani riigikogusse minna

Tema sõnul tuleb Toom Ida-Virumaale hääli koguma, kuid ei plaani europarlamendist riigikogusse tulla. "Olen temaga sel teemal rääkinud. Me ei tea praegu ühtegi põhjust, miks ta peaks Brüsselist ära tulema. Kuid ta tahab anda omalt poolt tugeva panuse meie erakonna heaks," tunnistas Paasmäe.

Ta märkis, et Keskerakond sihib Ida-Viru ringkonnast vähemalt viit kohta seitsmest. "Loomulikult on meil ka tugev omavaheline konkurents. Aga see ei ole kellelegi nii põhimõtteline, et kui nüüd riigikogusse ei pääse, siis on elu mokas. Meil kõigil on ka siin Ida-Virumaal oma "suured liivakastid", kus huvitavat tööd jätkub küllaga," kinnitas ta.

Paasmäe on varem öelnud, et Keskerakonda ajendas oma Ida-Viru nimekirja Yana Toomi näol tugevdama praegu haridus- ja teadusministri ametis oleva sotsiaaldemokraadi Jevgeni Ossinovski kasvav populaarsus − ta võib võita endale osa seniseid Keskerakonna toetajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles