Põhjarannik 9. aprillil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony W. Sellers, Tarmo Valgepea, Andres Vainola ja Priit Rohumaa sõlmisid hea tahte kokkuleppe eesmärgiga suurendada Ida-Viru noortes huvi reaal- ja loodusainete vastu.
Tony W. Sellers, Tarmo Valgepea, Andres Vainola ja Priit Rohumaa sõlmisid hea tahte kokkuleppe eesmärgiga suurendada Ida-Viru noortes huvi reaal- ja loodusainete vastu. Foto: Matti Kämärä

* Jõhvi loodava riigigümnaasiumi direktor Tarmo Valgepea lõi eile käed kolme tööstusettevõtte juhiga, et arendada koolis välja tugev reaal- ja loodusainete õppesuund ning tekitada tihe side reaalse eluga. Hea tahte kokkulepe sõlmiti soovist populariseerida inseneriteadust ja insenerikutset Ida-Virumaal ning pakkuda noortele võimalusi enda harimiseks, edasiõppimiseks ja karjääriplaneerimiseks selles valdkonnas. Koostööst peaksid võitma nii ettevõtted kui kool: ühelt poolt vähendaks see inseneride põuda ja teisalt muudaks õppe elulähedasemaks. Eesti Energia juhatuse liige Andres Vainola rõõmustas, et koos riigiettevõttega kirjutasid koostööleppele alla AS Viru Keemia Grupp ja OÜ Eastman Specialties.

* RMK paneb tänavu riigimetsa kasvama 18,7 miljonit puud; maakondadest kõige rohkem ehk ligi 3,4 miljonit puud istutatakse Ida-Virumaale. Metsauuendus annab maakonnas hooajalist tööd 281 inimesele, istutama tulijad olid teada juba talvel. Kui tavapäraselt viiakse istikud raiesmikule maasturi, traktori või ATVga, siis raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse toimetab RMK väikesed puud juba teist aastat helikopteriga

* Metodisti Kiriku Jõhvi Petlemma kogudus toimetas kolmapäeval Lohusuu põhikoolile kaubikutäie laudu ja toole, mis pärinevad Norrast saabunud humanitaarabist. Mõte toetada maakooli tekkis koguduse pastoril Artur Põllul Ida-Viru maavalitsuse korraldatud palvusel-hommikusöögil Lohusuus, kus ta nägi, kui halvas korras kooli sisustus on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles