Ajakirjaniku, riigikogulase ja ettevõtja bänd andis välja esimese plaadi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel AER − riigikogu liige Aivar Surva, Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda ja eraettevõtja Raino Erlich − mullu mais Jõhvi vallavalitsuse hoone saalis Anneli Lambi luulekogu esitlusel musitseerimas. MATTI KÄMÄRÄ
Ansambel AER − riigikogu liige Aivar Surva, Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda ja eraettevõtja Raino Erlich − mullu mais Jõhvi vallavalitsuse hoone saalis Anneli Lambi luulekogu esitlusel musitseerimas. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Reedel, 7. detsembril kell 18 toimub Jõhvi keskraamatukogus ansambli AER esimese plaadi "Ingel ja vanaema" esitluskontsert. 

AERi nime näol on tegu akronüümiga, mis on koostatud kollektiivi liikmete − Aivar Surva, Erik Kalda ja Raino Erlichi eesnimede esitähtedest.

Ansambli sünniaeg ulatub kolme aasta taha ja kollektiiv sai alguse sellest, et duo Raino ja Erik tuuritas koos Märulibändiga, mis koosnes peamiselt kohalike omavalitsuste juhtidest − k.a Aivar − ning mis sai oma nime sellest, et nende esimese esinemise päeval toimus 2007. aasta aprillis nn pronksimäsu.

Erik ja Raino musitseerivad koos juba üle viieteistkümne aasta ning nende esimene ja seni viimane album ("Öövöö") ilmus 2011. "Ingel ja vanaema" on aga kollektiivi AER esimene album.

Erik muigab, et nende bänd pole seni olnud eriti nõutud juubeliüritustel, pulmades, matustel etc, küll on aga esinetud ühise sõbra suguvõsa kokkutulekul. "Meid on küll aeg-ajalt kutsutud asutuste ja valdade üritustele. Oleme musitseerinud näiteks raamatuesitlustel. Aga see on pigem erand, sest oleme suhteliselt valivad. Saame endale lubada seda, et igale üritusele ei pea minema − kui see meid ei kõneta.

Näiteks on kutsutud avalikule jaanitulele mängima, aga leidsime, et tahaks sõprade ja peredega sel õhtul aega veeta. Vabaduse annab hõivatus oma põhitööga − kel on selleks poliitika, kel äri, kel ajakirjandus. Muusika on see, mis meid ühendab, mitte korporatiivsed ühishuvid. Laulame Aivariga ka Kirderanniku segakooris ja lisaks kõigele on mul pere, kaks last, kes peavad õigel ajal kooli, trenni ja huviringi jõudma. Nii on ajaga keeruline, graafikuid peab sobitama, et ühist prooviaega leida," räägib Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda.

Kui kõik nii keeruline on, mis siis ikkagi sunnib lisaks kõigele bändi tegema? Erik ütleb, et selleks ongi soov heas seltskonnas musitseerida. "Muusika on asi, mis on mind eluaeg köitnud, millega olen soovinud tegelda ja millega olen tegelnud. AER on selleks üks võimalus, väljund."

AERi esimese albumi nimi "Ingel ja vanaema" tuleneb sellest, et albumil on mitu lugu, kus räägitakse või mõeldakse pealkirjas olevatest tegelastest. Kollektiivi Facebooki-lehel räägivad osalised kolmel videol nii endast, bändist kui albumi nime valikust põhjalikumalt.

Albumi ümbrise kujunduse autor on Põhjaranniku disainer Kristel Soomets. AERi albumi kontsertesitlusel astuvad üles ka üllatusesinejad − teised tuntud tegijad maakonnast.

Foto: Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles