Eesti Energia hoidis töökoja rajamisel seinte ja katuse pealt kokku

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-aluses töökojas on pinda 3000 ruutmeetrit.  MATTI KÄMÄRÄ
Maa-aluses töökojas on pinda 3000 ruutmeetrit. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Eesti Energia  kontserni kuuluv Estonia kaevandus rajas maa alla remonditöökoja, mis on pinna poolest  võrreldav poole jalgpalliväljakuga.

Et uus töökoda paikneb kaevanduskäikudes, siis erinevalt maapealsest töökojast polnud ka vaja piltlikult öeldes teha kulutusi hoone seinte ja katuse rajamiseks.

Kui varem tuli suurem kaevandustehnika remondiks  maa peale tuua, siis nüüd enam mitte. "Kuni praeguse maa-aluse remonditöökoja valmimiseni tehti maa all üksnes väiksemaid remonditöid, tõsisema remondi jaoks saadeti tehnika maa peale, mis tähendas esmajoones ajakulu, see omakorda on seotud suurema majandusliku kuluga. Nüüd on meil võimalik mäetehnika keerulisemat ja suuremahulist remonti tõhusalt ka maa-alustes tingimustes teha," ütles Eesti Energia kaevandusettevõtte Enefit Kaevandused juhatuse liige Meelis Goldberg lisades, et töökojas on tagatud ohutud töötingimused.

Maa-aluses töökojas on olemas tehnika ja seadmed, mis võimaldavad teha ka keerulisemaid keevitustöid. "Töökotta paigaldatud tõstemehhanismid aitavad vahetada suuremõõtmelise tehnika massiivseid osi ning teostada demonteerimis- ja montaažitöid," rääkis Goldberg märkides, et selline maa-alune töökoda on järjekordne samm põlevkivi kaevandamise omahinna kasvu pidurdamiseks.

Estonia kaevanduses töötab ligikaudu 1200 inimest. Põlevkivi kättesaamiseks kasutatakse enam kui 130 suuremõõtmelist kaevandusmasinat. Aasta jooksul tuuakse Estonia kaevandusest maa peale ligikaudu 10 miljonit tonni põlevkivi, mis on üle poole kogu Eesti põlevkivi kaevandamismahust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles