Kohtla-Järvele kavandatakse eliitelamuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraturul ei ole Kohtla-Järve Järve linnaosas asuv elamispind eriti nõutav, kuid seni ei ole keegi ka paremat ja mugavamat elamispinda siin ehitanud ega pakkunud.
Kinnisvaraturul ei ole Kohtla-Järve Järve linnaosas asuv elamispind eriti nõutav, kuid seni ei ole keegi ka paremat ja mugavamat elamispinda siin ehitanud ega pakkunud. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve Järve linnaosas asuva maatüki omanik tahab elavdada seda piirkonda eliitelamutega. Need võivad olla nii eramud kui ka kortermajad.

Järveküla tee 42 asuva krundi (spordikeskuse ja endise ehitusvalitsuse vahel) omanik, Kohtla-Järve aselinnapea Riina Ivanova poeg Pavel Põld tegeleb praegu detailplaneeringu koostamisega. Tema sõnul on tegu spetsiifilise projektiga, mis on suunatud konkreetsele tarbijale.

Heal järjel inimesi vähe

"Arvestan inimestega, kes ihaldavad eliitelamispinda, et nende huvidele vastavalt koostada konkreetne hoonestuskava," lausus Põld. "Maatükk ei ole suur - 2000 ruutmeetrit -, kuid Kohtla-Järvel ei ole ka eriti palju heal järjel ja elamut vajavaid inimesi. Seepärast tuleb sinna näiteks kas viis eramut või 10-12 korteriga maja."

Maaomaniku sõnul arutatakse kõik uute elamute detailid edaspidi läbi konkreetsete potentsiaalsete ostjatega. Kuid juba praegu võib öelda, et uutes elamutes saavad olema saun, kamin ja dušikabiinid ning maja juures laste mänguväljak ja grillimisplats.

Pavel Põld märkis, et sinna võiksid sobida koguni kahte liiki elamud, st nii eramajad kui korterid - kõik oleneb ostjate soovidest. Ta usub, et niisugune elamispind pakub huvi, ka koht on hea, asudes sõiduteest pisut eemal, kuid samas mitte ääremaal, vaid renoveeritud keskuse lähedal, kus on ka uus ja tulevikus veelgi laienev kaubanduskeskus Vironia.

Kinnisvaraturg madalseisus

Järve linnaosa keskuse renoveerimine ning suure kaubanduskeskuse ja Maxima supermarketi avamine on seda piirkonda elavdanud, kuid ei ole veel parandanud olukorda kohalikul kinnisvaraturul.

"Järve linnaosa on endiselt elamu soetamiseks vähe atraktiivne," kinnitas Haabersti Maja maakler Svetlana Soboleva. "Inimesed valivad maju, aga mitte uuenenud alleed, mida ääristavad vähenõutavate korteritega vanad majad. Nende renoveerimine nõuab suuri investeeringuid."

Maakleri sõnul on nõudlus Järve linnaosa elamispinna järele väike, sealhulgas ka Venemaa kodanike seas, kes ostavad praegu aktiivselt Eestis kinnisvara. Põhjuseks on muu hulgas ka siin asuvad keemiaettevõtted.

Pavel Põld aga leiab sellegipoolest, et see projekt võib õnnestuda, sest mitte keegi ei ole veel pakkunud Järve linnaosas hea planeeringuga elamuid. Tema arvates leidub kindlasti noori peresid, kes oleksid huvitatud just sellest ja just nimelt selles linnaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles