Ida prefekt vabastas Lumiste Narva piiripunkti juhi kohalt

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Ilja Smirnov

Ida prefekt vabastas ametist Narva maanteepiiripunkti juhi Jaanus Lumiste, kes ei registreerinud märtsi algul Venemaalt Eestisse tulles piiriületust.

Lumiste viidi üle teisele ametikohale, kuna politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontroll tuvastas tema tegevuses rikkumisi, ütles ameti pressiesindaja BNSile.

Ida prefekt Aldis Aluse sõnul on Lumiste tõlgendanud talle piiripunkti juhina antud õigusi valesti ning ei saa seetõttu jätkata tööd Narva maanteepiiripunkti juhina. «Piiripunkti juht peab oma laitmatu käitumisega olema eeskujuks alluvatele ja kõigile teistele. Ametikohast tulenevate eriõiguste kasutamine isiklikel eesmärkidel on lubamatu, seepärast viiakse Jaanus Lumiste üle madalamale ametikohale,» põhjendas Alus oma otsust.

PPA sisekontroll tuvastas neljapäeval lõppenud distsiplinaarmenetluse käigus, et Narva maanteepiiripunkti juht Lumiste on ametikohast tulenevaid volitusi eelisjärjekorras piiriületuseks korduvalt kasutanud ära isiklikes huvides, jättes aasta jooksul kuuel korral erasõitude käigus piiri ületades läbimata ooteala.

Lumiste tabasid rikkumiselt 6. märtsil maksu- ja tolliameti töötajad. Siis ei registreerinud Lumiste piiriületust ja ei naasnud Venemaalt mööda selleks ette nähtud sõidurada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles