Narva-Jõesuu luksuskorterid lähevad kui soojad saiad

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1980. aastatel ehitatud kuuekorruselisest puhke- ja ravikeskusest Karjakajakas on saanud nüüdisaegne suvituskorteritega elamu. Pilt on tehtud juuli lõpus; praeguseks on rajatud ka haljastus.
1980. aastatel ehitatud kuuekorruselisest puhke- ja ravikeskusest Karjakajakas on saanud nüüdisaegne suvituskorteritega elamu. Pilt on tehtud juuli lõpus; praeguseks on rajatud ka haljastus. Foto: Ilja Smirnov

Venemaalaste huvi on olnud äsja valminud Narva-Jõesuu suurima elamuarenduse Sunset Residence vastu nii suur, et võimaldas arendajal kolm korda hinda tõsta. 

Kuuekorruseline hoone, mis rajati 1980. aastatel Narva elektrijaamade töötajate puhke- ja ravikeskuseks ning tegutses hiljem hotellina Karjakajakas, on nüüd rekonstrueeritud korteriteks, mida reklaamitakse luksuslike ja nüüdisaegsetena. Endise hotelli kõrvale on kerkinud veel kolmekorruseline uus hoone. Vabaduse tn 72 elamukompleksi arendaja on Eesti ja välismaisele kapitalile kuuluv OÜ Brave Capital.

"Täna (esmaspäeval - toim.) istutatakse veel mõned põõsad ja paigaldatakse trepikojas metallkonstruktsioonid, aga muidu on elamukompleks nii väljast kui seest täielikult valmis. Elanikud tellivad aktiivselt köögimööblit ja -tehnikat, et järgmiseks suveks oleks korter sisustatud," märkis OÜ Brave Capitali konsultant Pavel Ivanov.

Kalleim müüdud 

60 protsenti 67 korterist olid müüdud juba mullu oktoobris toimunud sarikapeoks. Praegu on omaniku leidnud 78 protsenti elamispindadest ja Ivanov usub, et aasta lõpuks lähevad kaubaks ka viimased 13 korterit.

"Kuna ehitusperioodil läks müük plaanitust paremini, oleme hinda kolm korda tõstnud. See on müüki veidi pidurdanud."

Praegu maksab odavaim pakutav korter 59 900 eurot (30 ruutmeetrit). Kalleima, 84,4 ruutmeetri suuruse korteri hinnaks on 159 900 eurot. Residentsi kõige suurem, 163ruutmeetrine korter asub kuuendal korrusel ning on müüdud veel 100 000 eurot kallima hinna eest. "See on penthouse'i tüüpi avar kahe vannitoa, sauna, suurte akende ja rõduga korter," kirjeldas Ivanov.

Luksuslikuks nimetab müüja kortereid merelähedase vaikse ja privaatse asukoha ning keskmisest kallima siseviimistluse tõttu, mis sisaldab nii naturaalset puitparketti kui kvaliteetset sanitaartehnikat.

Puhkuseks turvalisem 

90 protsenti ostjatest on Peterburi ja Moskva elanikud, kes ei koli kuurortlinna püsivalt, vaid hakkavad seal suvitama. Ivanovi sõnul pole klientide leidmiseks kasutatud Venemaa kinnisvarafirmade abi. "Meie firmal on kliendibaas päris lai ning oleme teinud ka väli- ja internetireklaami."

Ivanovi kinnitusel on Narva-Jõesuu suurim trump venemaalaste silmis tema lähedus Peterburile.

"Narva-Jõesuu on Peterburist ainult kahe autosõidutunni kaugusel. Piiriületusega on küll probleeme, aga loodetavasti need lahenevad. Samas on siin 10 kilomeetrit ilusat liivaranda, kõik räägivad vene keelt ja Leningradi oblasti kuurortlinnadega võrreldes on Narva-Jõesuu atraktiivsem ja tunduvalt turvalisem."

Kohalikke on kalli kinnisvara ostjate seas üksikuid. Narva-Jõesuu aselinnapea Kalle Kekki on Põhjarannikule varem öelnud, et linn eelistaks püsielanikke, aga on rõõmus sellegi üle, et elamuarendustega paraneb kuurordi ilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles