Kiviõli seikluskeskus alustab suvehooaega

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli seikluskeskus pakub võimalust katsetada MM-etapi rada korvipoisina.
Kiviõli seikluskeskus pakub võimalust katsetada MM-etapi rada korvipoisina. Foto: Matti Kämärä

Kiviõli seikluskeskus alustab oma suvehooaega, avades mägiautode uue raja, mis on senisest kergem ja jõukohane ka vähem kogenud kihutajatele.

Kiviõli seikluskeskus, kes elas üle viimase 70 aasta kõige soojema ja lumevaesema talve, alustab homsest oma suvehooaega. Esimese atraktsioonina avatakse mägiautode rada, mis on sellel aastal grammi jagu aeglasem ja kergem.

Sõitsid rajalt välja

Mägiautode rada, mis on üks ainulaadsemaid seikluskeskuse atraktsioone, avatakse sel aastal uuel rajal. Mullune rada oli veidi liiga kiire ning väiksema sõidukogemusega inimesed kippusid rajalt välja sõitma. Uus rada keerutab mööda laia suusanõlva ning on senisest turvalisem ja kergem.

"Nüüd on rada paari sekundi võrra aeglasem, aga inimesed saavad sujuvamalt sõita, mitte ei pea ootama, et keegi nad kummihunnikust välja sikutaks," ütles sihtasutuse Kiviõli Seiklusturismi Keskus juhatuse liige Janek Maar.

Mägiautodega sai sõita juba ka eelmisel suvel. "Meil polnud külastajate arvu millegagi võrrelda, aga tulemusega võis rahule jääda - oli umbes sama number, nagu me prognoosisime," tunnistas Maar, et Eestis ainulaadne atraktsioon oli populaarne ning nädalavahetusel olid autod pidevalt sõidus.

Mägiautodega saab maikuus sõita neljapäevast pühapäevani. Kohvik on avatud keskusega samal ajal. Küll alustavad nad oma hooaega 2. maist. Juunikuust on keskus ning ka kohvik avatud juba iga päev.

Trossisõit tuleb juurde

Peredele pakutakse suvehooajal seiklusmänge. Neid, aardejahi sarnaseid mänge, tehakse eri raskusastme ja pikkusega. "Püüame senisest enam pakkuda tegevust ka peredele ja lastele. Seiklusmäng on üks võimalus peredel koos aega veeta," selgitas Maar. Lisaks saavad lapsed sel aastal sõita väikeste elektri- ja bensiinimootoriga sõidukitega.

Suurima atraktsioonina lisandub sellel aastal trosslaskumine. Mai lõpus avatav laskumisrada algab mäe otsast ja lõpeb tiigi juures. Kokku on laskumise pikkus 600 meetrit ja kiirus võib selles kasvada kuni 80 meetrini tunnis. Küll saab laskumise peal soovi korral seisma jääda, et vaadet nautida.

Seikluskeskuse motopool juba töötab. Motorajad on sees ja neid on võimalik ka katsetamas käia. Lisaks saab uuena katsetada korvipoisiks olemist külgvankrite MM-etapi rajal.

Tänavune MM-etapp ja motofestival toimuvad Kiviõlis 2. ja 3. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles