Kiviõli noored saavad enda kokku pandud skate-pargi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli uue pargi kavand.
Kiviõli uue pargi kavand. Foto: eskiis

Kiviõli linn, mille peaaegu kümme aastat vana skate-park on amortiseerunud ja ajale jalgu jäänud, lasi pargis sõitjatel kaasa rääkida selles, milline park tulevikus välja hakkab nägema. 

"On ebareaalne, et meie kontorilaua taga teaksime, milline peaks olema üks skate-park," põhjendas Kiviõli majandusüksuse juhtivspetsialist Anu Needo, miks pargi planeerimisse noored kaasati.

Noored said koos parkide projekteerimise ja ehitamisega tegeleva OÜ Playhill juhataja Ülari Viigiga uued atraktsioonid parki maha joonistada ning lasta oma fantaasial lennata, missuguseid atraktsioone uude parki tahetakse.

"Mina hoidsin noori ainult ohjes, et me pargi ja eelarve piiridest välja ei läheks," tunnistas Viik, et noorte arvamus sai planeerimisel määravaks ning nende ettepanekud võeti arvesse.

Park tuleb samale alale, kus on praegune. Kokku mahutab see kuni seitse atraktsiooni, millest üks − laineline ramp, mis peaks huvi pakkuma eelkõige tõukerattal trikitajatele − on Eestis ainulaadne ja seda varem kuhugi ehitatud pole.

"Sõiduvahendid on aastatega muutunud," tunnistas Needo, et kui praegune park 2005. aastal ehitati, mõeldi eelkõige rulasõitjate peale. Praegu sõidavad noored pargis eelkõige tõukeratastega, vähem trikiratastega. "Ilmselgelt on park praeguseks ajale jalgu jäänud ja ka amortiseerunud − viimasel aastal ütles firma, kes selle parandamisega tegeleb, et konstruktsioonid on nii kehvad, et pole enam uusi vineere kuhugi kinnitada," põhjendas ta, miks uue pargi ehitamine päevakorda on tõusnud.

Uus park tuleb endisest pisut kõrgem. "Arvestasime sellega, et noored saaksid areneda ja uus park oleks samm edasi," ütles Needo. Rampide valikul arvestatakse eelkõige sõiduvahenditega ja kõige mugavam on seal sõita ratta ja rulluiskudega. See ei tähenda aga, et rulameestel uude parki asja poleks. "Igaüks leiab seal siiski oma, olenemata tasemest või sõiduvahendist," lubas Viik.

Toetust pargi ehitamiseks loodetakse saada EASilt. Otsus selle kohta tuleb mais. Juhul kui noorte kokku pandud park saab positiivse rahastusotsuse, saab uus park valmis suve keskel.  (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles