Kahel järjestikusel laupäeval ootavad sadamad kalasõpru

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eelmine avatud kalasadamate päev − värske räim jõudmas Toila sadamasse.
Eelmine avatud kalasadamate päev − värske räim jõudmas Toila sadamasse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel laupäeval, 27. aprillil on avatud Peipsi piirkonna kalasadamad, teiste seas Vasknarva. 4. mail on aga üleriigiline kalasadamate päev ja Ida-Virus avab uksed Toila sadam.

27. aprillil saab tutvuda Peipsi ääre sadamate ja eluoluga. Sadamatest on võimalus kaasa osta värsket kala otse kaluritelt ja suitsukala otse ahjust. Lisaks saab kohapeal süüa ja kaasa osta mitmesuguseid kalatooteid ning kohalikke hõrgutisi.

Igas sadamas on alates kella kümnest hommikul oma põnev programm ja vahvad tegevused kogu perele. Vasknarvas esineb kell 11 Aare Vaher saksofonil. Kell 11.30 astuvad lavale Alutaguse rahvamuusikud (pärimushõnguline punt karmoškade ja kitarridega), kell 12 Tudulinna naistantsurühm Rabaroosid, kell 12.30 Pille Nagel karmoškaga ja Kirill Žavoronkov. Päevajuht on Heinar Juuse.

Avatud on politsei- ja piirivalveameti telk, kus jagatakse infot liikumisest piiriveekogudel.

4. mail algusega kell 10 toimub kuues üleriigiline avatud kalasadamate päev, mil saab tutvuda kohalike sadamate ja kalandusega. Nagu nädal varem Peipsi ääres, saab nüüd meresadamates maitsta kohalikku kalatoitu, osta kaasa värsket kala ja kalatooteid ning võtta osa vahvast kogupereüritusest.

Toila sadamas kaubeldakse sel päeval nii värske kui ka suitsukalaga. Kohal on Tartu loodusmaja ja avatud on meresaun. Lapsed saavad aga läbida algõppe purjetamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles