Põhja Peipsi Köök jättis Tartu maha ja seadis end Pagaril sisse

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Ega suitsuahjud üksnes Pagarile seisma jää, laupäeviti plaanib Taavi Vogt nendega ikka laatadel ja muudel üritustel kohal olla.
Ega suitsuahjud üksnes Pagarile seisma jää, laupäeviti plaanib Taavi Vogt nendega ikka laatadel ja muudel üritustel kohal olla. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Suitsukalasupp, suitsukotlet, marineeritud suitsutibu, praetud ahvenamari − neid hõrgutisi ei saa kusagilt mujalt kui Põhja Peipsi Köögist. Nagu ka sellist suitsukala ja -liha, mille Taavi Vogt otse ostja silme all ahjust välja võtab.

"Kui kala suitsutame, siis järgmisel päeval me teda enam ei müü, vaid teeme sellest järeltoote: puhastame, paneme purki ja pastöriseerime. See on meie jaoks kallis − aga veel kallim on meie nimi," ütleb seitse aastat tagasi Põhja Peipsi Köögi loonud Taavi Vogt.

Tema teada keegi teine suitsukala purki ei panegi, ikka toorest või praetut.

Tagasi üles