Larissa Sõduri "Unistused ja reaalsus" Jõhvi linnagaleriis

Põhjarannik
Copy
Larissa Sõduri portreedes peegelduvad erisugused emotsioonid.
Larissa Sõduri portreedes peegelduvad erisugused emotsioonid. Foto: Erakogu

Jõhvi linnagaleriis saab vaadata Larissa Sõduri retrospektiivnäitust "Unistused ja reaalsus". Ligi kolmkümmend näitusel väljas olevat, erisugustes tehnikates valminud tööd kajastavad Jõhvi kunstniku viimase kümne aasta unistusi ja tegelikkust.

Tegemist on Sõduri 55. isikunäitusega ning selle tarvis valis autor välja need tööd, mis kirjeldavad teda ennast kõige ilmekamalt ja mitmekülgsemalt: siin on nii portreid, maastikumaale kui ka abstraktsioone... Autorile on iseloomulik positiivne ja optimistlik ellusuhtumine, mida ta annab edasi ka oma maalides. 

"Mul pole Jõhvi galeriis kolm aastat ühtegi näitust olnud ning tahtsin nüüd oma kodukandi inimestele näidata, et maalin endiselt eri žanrites," rääkis Sõdur. "Viimasel ajal eelistan abstraktsioone, ent meeleldi kajastan ka meid ümbritsevat reaalsust. Minu lemmikteema on meri, mida olen kujutanud erisugustes värvilahendustes."

Realistlikud maalid on lihtsad ja arusaadavad, abstraktsioonid aga kajastavad alati autori meeleolumuutusi: rõõmu, kurbust, emotsioonide puhangut, rahulolu... Kunstnikud ütlevad, et realistliku maali tegemine on keerulisem, kuna see nõuab põhjalikkust, tähelepanu ja täpsust.

Näitus jääb avatuks nädala lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles