"KinoFF" lõppes Narvas, et Kohtla-Järvel kohe jätkuda

Teet Korsten
Copy
23. novembril kell 17 linastub Kohtla-Järve kultuurikeskuses film "Härg", mida publikule tutvustab režissöör Boriss Akopov isiklikult.
23. novembril kell 17 linastub Kohtla-Järve kultuurikeskuses film "Härg", mida publikule tutvustab režissöör Boriss Akopov isiklikult. Foto: spletnik.ru

Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) allfestivali "KinoFF" Narvas toimunud esimene pool on selja taga ning nüüd võib festival 22. novembril Kohtla-Järve kultuurikeskuses jätkuda. Filmigurmaane on mõeldud rõõmustama 23. novembril linastuv film "Härg", mida tutvustab selle autor Boriss Akopov isiklikult.

"KinoFFi" produtsendi Darja Saare sõnul osutus Narvas põhiprogrammi menukaimaks Anna Parmase komöödia "Teine naine".

"Narvas korraldati mitu selle filmi seanssi ja need kõik osutusid väga populaarseteks. "KinoFFi" üllatuseks olid Prantsuse virtuaalse reaalsuse (VR) filmid, mida näidati loomeinkubaatoris Objekt. Need olid vaatajatele midagi uut. Inimesed tulid uudistama, mis see VR-film üldse on. Lemmikuks osutus VR-film impressionistidest, mis aitab kunstnike teoste maailma sisse saada," ütleb Saar. Publikut oli kõikidel "KinoFFi" Narva seanssidel kokku tuhande inimese ringis.

Nüüd stardib "KinoFF" Kohtla-Järvel. Selle tipphetked on 22. novembril kell 19 toimuv avamine ja filmi "Teine naine" näitamine. 23. novembril kell 17 linastub film "Härg", mida publikule tutvustab režissöör Boriss Akopov isiklikult. Pärast seanssi toimub ka arutelu. 1990. aastatest rääkiv ja tõsielusündmustel põhinev film, mille autor on pühendanud oma vanematele, pälvis festivali "Kinotaurus 2019" peapreemia. 

Seoses "KinoFFiga" on põhjust tulla siiski korra veel Narva, sest 20. novembril esineb kolledžis avatud loenguga filmikriitik Anton Dolin.

Darja Saare sõnul on PÖFFi kohalikku kõrvalfestivali "KinoFF" vaja, sest pelgalt mõne PÖFFi filmi näitamisest maakonnas ei piisa, et kohalikku publikut äratada. Saar ütleb, et talle on isiklikult südameasi, et PÖFF Ida-Virus taaskäivituks. Ilmselt mõistetavatel põhjustel leiti sobivaks nišiks Vene filmid ning tänavusel "KinoFFil" näeb kaheksat Vene filmifestivalile "Kinotaurus" esitatud filmi. Ning programmid on piirilinnas ja põlevkivilinnas identsed. Produtsent põhjendab seda sellega, et kahe linna elanikud ei käi eriti üksteise juures kultuuri nautimas − pole sellist harjumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles