Kunstigrupp Belarusy esineb esimest korda Eestis

Põhjarannik
Copy
Belarusy lauljad esitavad palasid nii autori loodud seades kui ka a cappella vormis.
Belarusy lauljad esitavad palasid nii autori loodud seades kui ka a cappella vormis. Foto: show-biz.by

Kolmapäeval, 22. jaanuaril kell 19 toimub Kohtla-Järve kultuurikeskuses ja 23. jaanuaril kell 19 Narva kultuurimajas Rugodiv kunstigrupi Belarusy esimese Balti tuuri raames uusaastakontsert. 

Kunstigrupp Belarusy on kvaliteetse eliitmuusika austajate seas üks ihaldatumaid meesvokaalrühmi, mis vallutab nii muusikasõprade kui ka igas vanuses naisaustajate südameid.

Belarusy alustas oma muusikalist karjääri 2005. aastal helilooja Valeri Šmati juhendamisel. Kollektiivi repertuaari kuuluvad maailmaklassika, originaalteosed, retro, popmuusika, ooperi- ja muusikalipalad ning rahvalaulud. Lauljad esitavad palasid nii autori loodud seades kui ka a cappella vormis. Solistid esindavad igat tüüpi meeshääli: bass, bariton, tenor.

2009. aastal avas Valeri Šmat koos Belarusy kunstigrupi juhi ning oma abikaasa Alesja Kuznetsovaga oma muusikalise produktsioonikeskuse Golden Voices, mille baasil Belarusy oma karjääri jätkas. Kunstigrupi Belarusy juures tegutseb ka laste ja noorte pop-vokaalstuudio Golden Voices. Kunstigrupi Belarusy õpilasi võib sageli näha kollektiivi kontserdiprogrammides, samuti on nad esindanud Valgevene Vabariiki mitmetel rahvusvahelistel festivalidel ja võistlustel.

2013. aastal autasustati ansamblit Belarusy Venemaa kosmonautika föderatsiooni medaliga ning 2014. aastal pälvis grupi kunstiline juht Valeri Šmat Valgevene Vabariigi presidendi määrusega Francysk Skaryna medali.

Eeloleva kontserdi kavas on inspireeriv muusika kogu maailmast: lummav "Besame mucho" ja "Luna Tu", võluvad meloodiad muusikalist "Notre Dame De Paris", kirglik "Argentina tango", Napoli laulud, keerukas Mozart, tulised vene ja mustlasromansid, naljalaulud, lemmikkompositsioonid nõukogude filmidest, omalooming ja retromeloodiad 20. sajandist. 

Pilet maksab 19-29 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles