Jõhvi nukuteatri uuenenud saal ootab publikut

Põhjarannik
Copy
9. märtsil sai Jõhvi nukuteatris vaadata biograafial põhinevat ebatavalist etendust "Šaljapini muinasjutud" Peterburi nukuteatri esituses.
9. märtsil sai Jõhvi nukuteatris vaadata biograafial põhinevat ebatavalist etendust "Šaljapini muinasjutud" Peterburi nukuteatri esituses. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi nukuteater Lepatriinu tähistas möödunud sügisel 25 aasta juubelit. Selleks sündmuseks valmistudes uuendasid teatri kunstilised juhid ja näitlejad Jelena ja Aare Vaher kuni poolsada inimest mahutava teatrisaali ning soetasid sinna uued toolid, seades eesmärgiks etendusi senisest sagedamini näitama hakata. 

"Ehkki nukuteater Lepatriinu tegutseb Jõhvis juba ammu, mäletavad ja teavad vist vähesed, et meil on oma vaatesaal, sest üle kümne aasta andsime me vaid külalisetendusi," rääkis Jelena Vaher. "Omal ajal andsime etendusi ka siin, ent külalisetenduste graafik oli niivõrd tihe, et muuks meil aega ei jäänudki. Tänu Pargi keskuse avamisele ei asu meie maja nüüd enam äärelinnas mahajäetud garaažide kõrval, vaid linnakeskuses. Seepärast otsustasime, et nüüd on aeg ka meie väikesele teatrisaalile Hariduse tn 3 taas elu sisse puhuda."

Kuna seal hakkavad lisaks Lepatriinule endale etendusi andma ka teised teatrid, on majal silt "Jõhvi nukuteater". Jelena Vaher usub, et publik leiab sinna tee, seda enam, et piletid on taskukohase hinnaga: 4-5 eurot.

Nukuetendusi hakatakse näitama nii lastele kui ka täiskasvanutele, nii et teatrisse tasub tulla kogu perega. Peale selle on kavas hakata korraldama meistriklasse ning laste teatrihommikuid. "Püüame lähiajal välja selgitada, millistel päevadel on publikul kõige sobivam siia tulla, ning koostada kõigile sobiva graafiku," lubasid Jelena ja Aare Vaher.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles