Kultuuriseltsid kohanevad virtuaalse eluga

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Juubelisünnipäevale pühendatud suur fotonäitus kajastab rahvuskultuuriseltside eredamaid sündmusi, mille meenutamine külastajates rohkelt emotsioone tekitab.
Juubelisünnipäevale pühendatud suur fotonäitus kajastab rahvuskultuuriseltside eredamaid sündmusi, mille meenutamine külastajates rohkelt emotsioone tekitab. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Teisipäeval peeti Jõhvi kontserdimajas Ida-Virumaa rahvuskultuuriseltse ühendava ümarlaua 25. aastapäeva koosolekut. Seejärel toimus konverents, kus rahvuskultuuriseltside juhid arutasid, kuidas püsida aktiivsena olukorras, mil enamik üritusi tuleb läbi viia virtuaalselt, ning kuidas kasutada tänapäevaseid tehnoloogiaid kultuuripärandi säilitamiseks.

Projekti "Digikultuuri teema-aasta 2020" juht Martin Aadamsoo ütles, et seda projekti välja töötades ei osanud nad isegi ette kujutada, kui aktuaalseks valitud teema osutub: suurem osa paljude inimeste elust möödub praegu virtuaalruumis ning areng kulgeb seitsmepenikoormasaabastega. "See kultuur on meile tulnud selleks, et jääda," sõnas ta.

Ja nii ongi: osa esinejatest võttis sõna ekraani kaudu. Sooritati põnev virtuaalne ekskursioon Peterburi vene muuseumi ning Kohtla-Järvel juba 15 aastat tegutsenud vene muuseumi esimese välismaise filiaali juht Olga Žarkova tegi elava ja emotsionaalse ettekande. Tänu sellele võisid külalised veenduda, et tänu tänapäeva tehnoloogiatele ei ole vahemaad ega miski muu takistuseks huvilistele, kes soovivad end arendada ning kasulikult ja huvitavalt aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles