Narva-Jõesuu iidne kirik õnnestus tuleroaks langemast päästa (2)

Ilja Smirnov
Copy
Põleng Narva-Jõesuu Jumalaema Kaasani ikooni kirikus.
Põleng Narva-Jõesuu Jumalaema Kaasani ikooni kirikus. Foto: Päästeamet

Narva-Jõesuus ööl vastu pühapäeva puhkenud tulekahjus sai tugevalt kannatada riigi kaitse all olev, möödunud sajandist pärit puidust õigeusu kirik. Süütamise versioon ei ole esialgu kinnitust leidnud.

Ööl vastu pühapäeva, 14. veebruari kell 4.58 sai häirekeskus teate, et Narva-Jõesuus Vabaduse tänaval põleb kirik. Päästjate saabudes põles hoone lahtise leegiga.

Päästeametist anti teada, et tulekahju õnnestus lokaliseerida kell 5.08 ja tulekahju täielikult likvideerida kell 9.41.

Päästjate esialgse arvamuse kohaselt on põlengu põhjus süütamine.

Põlengu asjaolusid asus uurima ka politsei.

"Me uurime juhtunu erisuguseid versioone. Eksperdid jätkavad tõendite kogumist, et juhtunu kõik asjaolud välja selgitada. Praegu küsitleme ka tunnistajaid ning vaatame läbi valvekaamerate videosalvestisi, et tervikpilt kokku saada. Tulekahju põhjus on esialgu teadmata, seega ei saa me kinnitada, et selle põhjuseks oli kellegi kuritahtlik tegevus," kommenteeris Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi Põhjarannikule.

Tema sõnul algatati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vara kahjustamist ja hävitamist. Kui uurimise käigus selgub, et tegemist oli siiski süütamisega, siis kvalifitseeritakse see paragrahv ümber.

Puhkenud tulekahjus sai kannatada Jumalaema Kaasani ikooni auks nimetatud kirik. Selle kiriku kogudus on osa Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku Narva ja Peipsiveere piiskopkonnast. 

Ka piiskopkonnas öeldi, et tulekahju puhkes seni kindlaks tegemata põhjustel. "Puukiriku päästis täielikust hävingust õigel ajal kohale jõudnud tuletõrjemeeskond," märgiti seal tänutundega. 

Narva ja Peipsiveere piiskopkond pöördus ühes kiriku kogudusega materiaalse abi saamiseks kõigi hoolivate inimeste poole. Annetuste tegemiseks leiab pangarekvisiidid veebilehelt www.narvaeparhia.ee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles