Kohtla-Järvel tähistati 9. maid rahvarohkelt, kuid vaikselt

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve vanalinnas paikneva mälestusmärgi juures käis palju inimesi, kuid tunglemist ei olnud.
Kohtla-Järve vanalinnas paikneva mälestusmärgi juures käis palju inimesi, kuid tunglemist ei olnud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Nagu mullugi, ei võimaldanud koroonapandeemia ka tänavu võidupüha traditsiooniliste sündmustega tähistada. Sellest hoolimata käisid linnaelanikud nii laupäeval kui ka pühapäeval Kohtla-Järve vanalinnas ja mujalgi paiknevate mälestusmärkide juures sõjas hukkunute mälestust austamas, lilli asetamas ja küünlaid süütamas.

Kohtla-Järve veteranide liidri Valeri Tumko sõnul möödus pidupäev vaikselt ning enamik kohaletulnuid kandis maski.

Ka Narva politseijaoskonna juhi Indrek Püvi sõnul kulges 9. mai Ida-Virumaal rahulikult ning vahejuhtumeid mälestusmärkide juures ei registreeritud. Kohtla-Järvel vanalinnas paikneva monumendi juures oli korraga keskmiselt 30 inimest. Narvas ja selle ümbruses oli mitu koosviibimist, neist suuremates osales 60-80 inimest.

Kohtla-Järve ühe eramaja hoovis rippus natsisümboolikaga lipp, kuid politsei saabudes oli see juba eemaldatud.

Hommikul käitus üks meesterahvas Sillamäel mälestusmärgi juures provokatiivselt ja lehvitas Nõukogude sümboolikaga lippu.

Lõuna paiku märkas politsei Narvas liikumas ATVd, millele oli kinnitatud suur Georgi lindi sümboolikaga lipp, mis oli ohtlik teistele liiklejatele. Pärast vestlust politseiga eemaldas juht lipu.

Pärastlõunal lennutas üks mees Narva linnuse piirkonnas politseiga kooskõlastamata drooni. Mees viidi asjaolude väljaselgitamiseks kordonisse ja talle määrati rahatrahv 160 eurot.

Püvi sõnul pööras politsei pühapäeval erilist tähelepanu avalikule korrale ja liiklusele. Kontrolliti mitut autot, samuti mootorrattaid ja mopeede. Ühe auto kontrollimise käigus leiti mees, kes oleks pidanud pärast piiri ületamist kodus karantiinis olema. Sinna mees ka saadeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles