Kohtla-Järve nukumeister kutsub idamaisest muinasjutust osa saama

Ирина Кивисельг
Copy
Selle rühma nukud pidi Svetlana Vetrova uuesti meisterdama: esimene paarike võitis 2019. aastal veebikonkursi "Idamaade muinasjutt" Iisraelis ning saadeti Jeruusalemma näitusele, ent piirid pandi vahepeal kinni ja nukud ei ole senini koju naasnud. Et kaamelil igav ei hakkaks, mõtles autor välja uued tegelased.
Selle rühma nukud pidi Svetlana Vetrova uuesti meisterdama: esimene paarike võitis 2019. aastal veebikonkursi "Idamaade muinasjutt" Iisraelis ning saadeti Jeruusalemma näitusele, ent piirid pandi vahepeal kinni ja nukud ei ole senini koju naasnud. Et kaamelil igav ei hakkaks, mõtles autor välja uued tegelased. Foto: unknown

Kohtla-Järve kultuurikeskuses avati Svetlana Vetrova autorinukkude näitus "Ajaloo killavoor", mille läbivaks teemaks on idamaad.

Ekspositsioonis on ligi kakskümmend nukku, mis on valminud viimase kahe aasta jooksul ja mida autor esitleb esimest korda. Erisugused tegelased ja erisugused tehnikad.

Vetrova valmistus uut näitust avama juba eelmisel aastal, ent koroonapiirangute tõttu tuli see edasi lükata. Kuid mõnes mõttes on see ka hea: karantiini ajal täienes tema nukkude kogu märgatavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles