Üllar Saaremäel algab teatriliblika suvi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Praegu riigikogus Lääne-Virumaa valijaid esindav Kohtla-Nõmmelt pärit teatrimees Üllar Saaremäe toob suvel lavale Andrus Kiviräha kirjutatud "Liblika".
Praegu riigikogus Lääne-Virumaa valijaid esindav Kohtla-Nõmmelt pärit teatrimees Üllar Saaremäe toob suvel lavale Andrus Kiviräha kirjutatud "Liblika". Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Draamaversiooni "Liblikast" kirjutas teose autor Andrus Kivirähk ise ja andis Üllar Saaremäele, kes oli tema teost "hirmsasti kiitnud". Lisaks kiitmisele tavatses Saaremäe "Liblikat" kui ühte oma lemmikteost kinkida kohtumistel tudengitele ning korraldas kord pargis "juhusliku" kohtumise seal koeraga jalutava kirjanikuga, et üliõpilased saaksid autogrammi küsida.

INNA GRÜNFELD, Virumaa Teataja

Näidend "Liblikas" seisis teatrimehe laual ja mõtteis juba mitu aastat. "Olen "Liblikat" sageli üle lugenud ja selle peale mõelnud," nentis Saaremäe. Neeruti mõisateatri avateosena oli "Liblikas" peaaegu valmis õhku tõusma, aga loovutas koha müstilisele "Pargivahile". "Ma ei leidnud konksu, miks peaks "Liblika" lugu Estonia loomisest olema Neerutis või Kadrina kandis. Jäigi nii-öelda arhiivi, kuni tiivalöök näitas, kus teha," tunnistas Saaremäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles