LÜHI ⟩ Keskerakonna toetus tõuseb aeglaselt

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Keskerakonna toetus maakonnas on pärast aasta alguse madalseisu tasapisi taas tõusma hakanud ja ulatub uuringufirma Norstat andmetel juuni esimeses pooles 41 protsendini.

2019. aasta alguses ulatus Keskerakonna populaarsus üle 62 protsendi ja 2020. aasta alguses 57 protsendini. Eelmise aasta jooksul oli Keskerakonna toetus pidevas languses, jõudes kõige madalamasse punkti, 29 protsendini tänavu veebruari alguses. Sealt alates on toetus väikeste jõnksudega aeglaselt tõusma hakanud.

Juuni keskpaigas järgnesid Keskerakonnale Ida-Virumaal Norstati küsitluse põhjal Reformierakond ja EKRE: nende mõlema toetus oli veidi üle 20 protsendi. Erakonnal Eesti 200 ja sotsidel oli toetajaid kuus protsenti, Isamaal ja rohelistel üks protsent.

Keskerakonna seisu paranemist Ida-Virumaal kinnitavad ka reedel avaldatud Turu-uuringute ASi küsitluse tulemused. Kui eelmistel kuudel oli Keskerakonna toetus 20-30 protsendi vahel, siis juuni alguses 39. Selle küsitluse põhjal on viimase kuuga suure hüppe teinud EKRE, kes on jõudnud 36 protsendiga Keskerakonna kannule. Samas on viimaste kuudega langenud Reformierakonna populaarsus. Kui aasta alguse kuudel püsis see üle 20 protsendi, siis juunis oli see vaid 7 protsenti. 

Eesti 200 toetajate osakaaluks maakonna valimisõiguslike kodanike seas kujunes uuringuga 10 protsenti, sotse toetas 9 protsenti. Isamaa ja Roheliste toetajaid Turu-uuringute küsitlejad ei leidnud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles