Narva linnuse põhjaõu muutub jõulukülaks

Põhjarannik
Copy
Narva linnuse põhjaõu kihab meistritest ja käsitöölistest tavaliselt suvel. Nüüd on sinna põhjust sisse astuda ka talvel, sest pühade ajal saab põhjaõuest jõuluküla.
Narva linnuse põhjaõu kihab meistritest ja käsitöölistest tavaliselt suvel. Nüüd on sinna põhjust sisse astuda ka talvel, sest pühade ajal saab põhjaõuest jõuluküla. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik /Arhiiv

Esimest korda avab Narva linnuse põhjaõues uksed jõuluküla, kust ei puudu käsitöö, loomad, töötoad, mängud ega kontserdiprogramm.

Aasta kõige imelisemal ajal − jõulupühade perioodil, 23.-26. detsembrini − ootavad Narva linnuse põhjaõues külalisi käsitöölaat, kohalike käsitööliste ja meistrite töötoad, traditsioonilised mängud, kontsert ning palju muud.

Keskajast tänapäevani

Iga päev kella 13-18 ootab külastajaid mitmekesine programm, mis tutvustab eri ajastute jõulutraditsioone keskajast tänapäevani. Pidulikku meeleolu loovad ning aitavad neil talvistel päevadel üleval hoida Narva linna loominguliste kollektiivide ja kutsutud külaliste etteasted.

Jõulukülla toovad elevust miniloomaaia asukad: lambuke, kitseke, hobuke ja isegi oravakesed.

Kohapeal tegutseb jõulukohvik, restoranis Rondeel saab aga mekkida pidulikku erimenüüd. Põhjahoovi territooriumil võib kohata ka pühade peategelast jõuluvana.

Jõuluküla korraldab mittetulundusühing Wildstream ning seda toetavad Narva muuseum, linn ja integratsiooni sihtasutus.

Põhjaõue ja jõuluküla territooriumile on sissepääs tasuta, aga ainult COVIDi tõendi ja dokumendiga.

Muuseum kutsub ka tuppa

Narva linnus on sel perioodil külastamiseks avatud kella 12-18 ja pilet on pühade ajal tavapärasest soodsam − 5 eurot.

"Muuseumi piletiga saab külastada ka Narva linnuse uut interaktiivset näitust, mis hõlmab kõiki konvendihoone osi ning tutvustab piirkonna sõjaajalugu, Narva kaitserajatiste arhitektuuri ja ajalugu ning Pika Hermanni torni," ütles muuseumi turundusjuht Tanel Murre.

"Lisaks saavad muuseumi külalised 23. ja 24. detsembril võtta osa eksklusiivsest jõuluprogrammist "Hubased jõulud", mis sobib lastele vanuses 5-11 eluaastat," rääkis Murre.

Poolteisetunnine programm tutvustab jõulutraditsioone, aga sinna mahuvad ka lõbusad mängud, kingituste meisterdamine ja piparkoogi kaunistamine. Jõuluprogrammi pilet maksab 10 eurot ja tagab sissepääsu ka linnusesse. Piletid on saadaval vaid eelmüügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles