Rahvamajade nädal tutvustab seal tegutsevaid inimesi ja kollektiive

Copy
Jakko Maltise juhendamisel tegutsev täiskasvanute koor Voka Vokaal näitab publikule regulaarselt, mida on õppinud − viimati suvel pärast muusikalaagrit koos ansambli Traffic solisti Silver Laasi ja laululastega. 15. oktoobril kell 19 kutsub Voka Vokaal kontserdile Toila seltsimajja.
Jakko Maltise juhendamisel tegutsev täiskasvanute koor Voka Vokaal näitab publikule regulaarselt, mida on õppinud − viimati suvel pärast muusikalaagrit koos ansambli Traffic solisti Silver Laasi ja laululastega. 15. oktoobril kell 19 kutsub Voka Vokaal kontserdile Toila seltsimajja. Foto: KRISTINA PIIRIMAA

Eesti rahvamajade nädal pealkirjaga "Meie inimesed" toimub 14.-20. oktoobrini üle kogu Eesti. Ida-Virumaal algab see juba pühapäeval, kui mudilaskoor Päikesekillukesed tutvustab Voka rahvamajas oma teekonda laulupeole.

Eesti rahvamajade ühing on võtnud selle aasta eesmärgiks tutvustada ja tunnustada rahvamajades tegutsejaid. Olgu need lavapealsed või lavatagused inimesed, saalis viibivad taidlejad või publik − kõik nad annavad oma panuse Eesti kultuurielu rikastamisse ja rahvamajade elujõulisuse tagamisse. Teist korda toimuva teemanädala laiem eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust rahvamajade vajalikkusest ja olulisusest.

Kõik on oodatud osa võtma rahvamajades toimuvatest näitustest, kontsertidest, treeningutest, tantsuõhtutest, õpitubadest ja paljust muust.

Näitavad oma köögipoolt

Pühapäeval, 13. oktoobril kell 16 kutsub Toila gümnaasiumi mudilaskoor Päikesekillukesed huvilisi Voka rahvamajja, et tutvustada oma tegemisi. Kontserdil-näidisproovis näeb, kui hästi on koor valmis järgmisel suvel toimuvaks laulupeoks.

"Oleme sealmaal, et laulud hakkavad ilmet võtma. Rahvamaja nädala raames tutvustame oma lauluteekonda peole. Ehk siis näitame oma köögipoolt, millised on meie iganädalased proovid, mida ja kuidas proovides teeme ning mil moel õpime," selgitas Päikesekillukeste juhendaja Anu Pungas.

Tema sõnul heidetakse tagasipilk ka eelmisele peole, haarates lauljate sekka needki lapsed, kes vanuse pärast mudilaskooris enam ei käi, ja esitades mõnd eelmise peo laulu.

Teisipäeval, 15. oktoobril kell 19 kutsub täiskasvanute koor Voka Vokaal Jakko Maltise juhendamisel kontserdile Toila seltsimajja. Koor on valmis kasvama ning näitab, mida on seni koos õpitud ja harjutatud.

Lüganuse kultuurikeskus ootab aga kõikide huviringide lahtiste uste päevadele. Sonda kogukonnamajas, Maidla, Lüganuse ja Kiviõli rahvamajas ning Püssi kultuurimajas võib leida endale sobiva vaba aja tegevuse ligemale kolmekümne huviringi seast alates tantsust ja laulust kuni jooga ja enesekaitseni. Juhendajatega eelnevalt kokku leppides saab huviringide tööd kaeda terve oktoobrikuu jooksul.

Laternamatkast lamamiskontserdini

Alutaguse valla rahvamajade programm tuleb järgmisel nädalal väga kirev. Ainuüksi Mäetaguse rahvamajas ja selle ümbruses on mitu sündmust. 16. oktoobril kell 18 avatakse rahvamajas Tiina Tõnuristi näitus "Tikitud unistused". Samal päeval kell 19 viib Heldi Aia laternamatkale, kus kuuleb põnevaid jutte Mäetaguse kohta. Umbes kolme kilomeetri pikkune rännak algab Mäetaguse rahvamaja eest ja kaasa tasub võtta oma latern või taskulamp.

17. oktoobril kell 18 saab aga Mäetaguse rahvamajas kogeda lamamiskontserti Tiibeti helikaussidega. Lisaks Tiibeti helikaussidele saadavad osalejad helirännakule gong, etnilised instrumendid ja šamaanitrumm. Helid aitavad lõdvestuda ning keha ja meeled saavad kaua oodatud puhkust.

Tagasi üles