Kohus ei lasknud eluks ajaks vangi mõistetud Saka mõrtsukat välja

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
See majapidamine Tallinna-Narva maantee ääres seisab juba üle veerand sajandi hüljatuna, pärast seda kui selle pererahvas − 69aastane Valentina ja 73aastane Albert − tapeti.
See majapidamine Tallinna-Narva maantee ääres seisab juba üle veerand sajandi hüljatuna, pärast seda kui selle pererahvas − 69aastane Valentina ja 73aastane Albert − tapeti. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus ei vabastanud enne tähtaega vanglast eluaegse vangistusega karistatud Oleg Borissovit, kes osales enam kui veerand sajandit tagasi praeguses Toila vallas Saka külas aset leidnud roimades. Kohus leidis, et Borissov on endiselt selleks liiga ohtlik.

17. jaanuaril tehtud määrusega otsustas Viru maakohus jätta Oleg Borissovi tingimisi enne tähtaega vangistusest vabastamata. Kohus põhjendas seda asjaoluga, et Borissov kannab karistust ärandamise, varguse, röövimise ja mitme tapmise eest.

"Tapmiste ohvriteks olid enamasti üksikud eakad inimesed, kellelt Borissov koos kuriteokaaslastega üritas leida raha ja väärtuslikke esemeid ehk alkoholi kuritarvitamise taustal on tegutsenud omakasu saamise eesmärgil. Tapmised pandi toime raskendavatel asjaoludel, sh eriti piinaval viisil. Kahel korral kuriteo varjamiseks süüdati ka kannatanute maju, mis põlesid maha," selgitas kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles