Kunstiturniir tõi piirilinna kokku talendid tervest Eestist

Põhjarannik
Copy
Selle aasta teema "Tagasi juurte juurde" kutsus noori arutlema mineviku, oleviku ja tuleviku üle. Kunstiturniiril näitasid noored, kust nad tulevad, millised on nende juured, kuidas neid hoolikalt hoida ja kuidas maalimise kaudu seda edasi anda.
Selle aasta teema "Tagasi juurte juurde" kutsus noori arutlema mineviku, oleviku ja tuleviku üle. Kunstiturniiril näitasid noored, kust nad tulevad, millised on nende juured, kuidas neid hoolikalt hoida ja kuidas maalimise kaudu seda edasi anda. Foto: Anastassia Volkova

22. aprillil toimus disaininädala raames kuues Ida-Virumaa noorte kunstiturniir, mis sel aastal kandis pealkirja "Tagasi juurte juurde".

Ida-Virumaa noorte kunstiturniir on omanäoline reaalajas toimuv kunstivõistlus, kus iga osaleja käe all valmib kolme ja poole tunni jooksul suuremõõtmeline akrüülmaal etteantud teemal. Poolprofessionaali kategoorias jäi esikoht Ida-Virumaale: võidutöö maalis Adeliina Pärn Iisaku gümnaasiumist (juhendaja Kristiina Avel).

"Turniir on aastatega kasvanud üheks oodatumaks noorte kunstiürituseks, kuhu tullakse osalema koolidest üle terve Eesti. Sel aastal oli osalejaid saja ringis," rõõmustas korraldaja Virve Linder, lisades, et kunstiturniir annab noortele andekatele õpilastele võimaluse ennast proovile panna, arendada loovat mõtlemist, kunstilist ja sõnalist eneseväljendusoskust.

Viimased pandeemia-aastad on jätnud noortele vähe võimalusi inspireerivatel üritustel osaleda. Samas on loominguline tegevus üks paremaid pingemaandajaid ja vaimse tervise turgutajaid, tõdes Virve Linder.

"Ka sõda Ukrainas on tekitanud paljudes noortes ärevust ja ebakindlust tuleviku suhtes. Seda olulisem on pakkuda noortele sellel raskel ajal võimalust positiivsete elamuste ammutamiseks, aga ka eneseväljenduseks."

Valminud tööd jäävad vaatamiseks välja loomeinkubaatori Objekt ruumidesse, kus kunstiturniir õiglase disaini nädala raames aset leidis. Ida-Virumaa noorte kunstiturniiri korraldas MTÜ Virumaa Noortefond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles