Toila küsis õiguskantslerilt, kas lapsi võib valitsemisse kaasata

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila vallavalitsuse noorsootöötaja Maarja-Liisa Lepsalu tahab noori kaasata volikogu komisjonide töösse ning küsis õiguskantslerilt, kas selleks on õiguslikke takistusi.
Toila vallavalitsuse noorsootöötaja Maarja-Liisa Lepsalu tahab noori kaasata volikogu komisjonide töösse ning küsis õiguskantslerilt, kas selleks on õiguslikke takistusi. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Toila vallavalitsus tahab õiguskantslerilt teada, kas alaealisi võib kaasata volikogu komisjonide töösse ning kas selleks peab küsima vanematelt luba.

Valla noorsootöötaja Maarja-Liisa Lepsalu küsis õiguskantslerilt, kas alaealised noortevolikogu esindajad võivad osaleda vallavolikogu alatiste komisjonide töös ning kas neil peab selleks olema vanema nõusolek.

Õiguskantsleri laste ja noorte õiguste osakonna juhataja - õiguskantsleri nõunik Andres Aru vastas, et kohalikul omavalitsusel on enesekorraldusõigus ning sellest lähtudes jätab seadus linna- või vallavolikogu otsustada, kas ja mis ulatuses kaasata volikogu komisjonide liikmeteks inimesi väljastpoolt volikogu ning kas neil inimestel, kes ei ole volikogu liikmed, on komisjonis hääleõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles