Reisijatel tasub piiriületuseks varuda aega ja kannatust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Rait Remmeli sõnul nõudlus üha kasvab ja nad tahaksid rahvusvaheliste reiside arvu suurendada, kuid selleks napib ressursse.
Rait Remmeli sõnul nõudlus üha kasvab ja nad tahaksid rahvusvaheliste reiside arvu suurendada, kuid selleks napib ressursse. Foto: Hendrik Osula

Sellest ajast peale, kui koroonapiirangud 15. juulil kaotati, on piiriületuste arv üha kasvanud ning rahvusvahelised bussiliinid peaaegu alati sõitjaid täis. Bussifirmad ei saa garanteerida, et bussid ettenähtud ajaks sihtkohta jõuavad, sest pole teada, kui palju aega piirikontrollis kulub.

Suurim bussifirma, mis Tallinna ja Riiat Venemaa põhjapealinna Peterburiga ühendab, on Lux Express. Praegu väljub neil Tallinnast kuus reisi päevas ja Riiast viis reisi nädalas. Lähipäevadeks õnnestub pilet soetada vaid väga suure vedamise korral − kui mõni sõitjatest loobub või jätab kohale tulemata.

Firma juhatuse liikme Rait Remmeli sõnul on 90 protsenti bussikohtadest juba nädal aega varem välja müüdud. "Alates 15. juulist on inimesed kõikides suundades rohkem sõitma hakanud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles