Siseminister: Narvast tuleb tank ära viia solvamata kohalikke inimesi

Põhjarannik
Copy
Siseminister Lauri Läänemetsa ja Narva linnapea Katri Raigi pressikonverents sisekaitseakadeemia Narva õppehoones. 
Siseminister Lauri Läänemetsa ja Narva linnapea Katri Raigi pressikonverents sisekaitseakadeemia Narva õppehoones. Foto: Mihkel Maripuu

Siseminister Lauri Läänemets pooldab Narvast punaarmee tanki ära viimist, kuid leiab, et seda tuleb teha väärikalt ja kohalikke inimesi solvamata.

Esmaspäeval Narvat külastanud ja linnapea Katri Raigiga kohtunud Läänemets ütles, et tema seisukoht on üheselt selge: "Narva tankile tuleb leida uus ja sobilikum asukoht. Tank, mis Eesti elanikele sümboliseerib eelkõige surma, valu ja kannatusi, ei vääri enam ammu talle osaks saanud aupaistet ning selline vastuoluline sümbol ei sobi Eesti linnaruumi," märkis sotsist siseminister. "Tegu on riiklikult olulise küsimusega ja nagu paljude muude riiklike küsimuste puhul, tuleb see küsimus lahendada dialoogis kohaliku kogukonnaga ning seda tuleb teha väärikalt ja nii, et see ei solvaks kohalikke inimesi."

Läänemets, kes on ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees lisas et tank sümboliseerib hävitustööd, kuid eesmärk on aidata Narvat üles ehitada ja tuua linna uut hingamist, mille annavad parem elukeskkond, haridus ja arstiabi. „Nendes küsimustes saab riik appi tulla. Riigi kohalolek ei peaks Narva inimeste jaoks seonduma ainult sümbolite ja monumentidega, vaid ka igapäevase elukvaliteedi, väärikuse ja toimetulekuga,“ sõnas siseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles