Seltskond narvalasi koguneb tanki valvama, politsei jälgib olukorda (2)

Copy
Tanki juurde on kogunenud ka lapsi, kes ronisid tanki postamendile.
Tanki juurde on kogunenud ka lapsi, kes ronisid tanki postamendile. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kolmapäeva õhtul kogunes seltskond inimesi Narvas Siivertsis tank-monumendi juurde, et kaitsta seda äraviimise eest. 

Narva ja Narva-Jõesuu vahelise tee ääres oli kolmapäeva õhtul tanki lähedal peatunud hulganisti autosid, mistõttu oli liilklus ajutiselt häiritud. Seltskonnas on ka lapsi, kellest osad on roninud tanki postamendile. 

Kohaletulnute seas levisid jutud, et Narvas on juba valmis seatud kraana ja muu vajalik tehnika tanki äraviimiseks. 

Narva linnapea Katri Raik nimetas linlaste kogunemist tanki juurde ärevaks märgiks. "See on kellegi provokatsioon ja tuleb otsida provokaatorit. Paanikaks põhjust ei ole," ütles ta märkides, et monumentidega seotud teemasid peaks vabariigi valitsus arutama neljapäeval toimuval istungil. 

Politsei pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul jälgivad kolm politseiekipaaži tanki juurde toimuvat, et seal oleks kord tagatud ja ei kasutataks keelatud sümboolikat. Ta ütles kella 19 ajal Põhjarannikule, et tanki juurde on saabunud sadakond autot. 

Kolmapäeval sai politsei teate, et tanki postamendile oli valge aerosoolvärviga kirjutatud vene keeles sõnum, mille sisu oli, et tanki ära ei anta ja  jõud seisneb tões parafraseerides Venemaa kultusfilimi Vend 2 tunnusfraasi. 

Teisipäeval lasi Eesti Energia viia Auverest Eesti elektrijaama ees olnud punaarmee haubitsa Sinimägede muuseumisse. Ööl vastu kolmapäeva süüdati Auveres ekskavaator, mis aitas lükata pinnasse kinni jäänud kraanaga veokit, mille peal oli haubits tõstetud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles