Kultuurifoorum: laulu- ja tantsupidude vundament vajab lappimist

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Margus Toomla pani südamele, et omavalitsused mõtleksid oma arengukavades ning eesmärkides ka laulu- ja tantsupeo järjepidevusele. "Et kahekümne aasta pärast oleksid laulu- ja tantsupeod sama võimsad, mitte poole väiksemad," ütles laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja.
Margus Toomla pani südamele, et omavalitsused mõtleksid oma arengukavades ning eesmärkides ka laulu- ja tantsupeo järjepidevusele. "Et kahekümne aasta pärast oleksid laulu- ja tantsupeod sama võimsad, mitte poole väiksemad," ütles laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Meie näeme kõige teravamalt seda, kuidas osalejate arv, aga ka kvaliteet laulus ja tantsus muutub. Plaan on pärast pidu sellesse rohkem süveneda, et ka kahekümne aasta pärast oleks laulu- ja tantsupeoliikumine elujõuline," ütles Ida-Viru juurtega Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Margus Toomla.

Margus Toomla rääkis kultuurifoorumil laulu- ja tantsupeoliikumise järjepidevusest, illustreerides seda oma perekonna näitega.

"Minu vanavanaisa oli Toilas pasunakoori juht ning minu vanaisa mängis kohalikus puhkpilliorkestris tuubat, aga oskas mängida ka kontrabassi, suupilli, kitarri ja mandoliini. Mul on äärmiselt hea tunne, et minu suguvõsa on andnud omal ajal väga olulise panuse kohaliku kogukonna kultuuri."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles