Jõhvi soovib enne purustatud Vene tanki näitamist kapolt riskianalüüsi (1)

Põhjarannik
Copy
Tallinnas on Ukrainas purustatud Vene tank T-72 paigutatud Vabaduse väljakule, kust see peaks viidama Rakveresse ja siis Jõhvi.
Tallinnas on Ukrainas purustatud Vene tank T-72 paigutatud Vabaduse väljakule, kust see peaks viidama Rakveresse ja siis Jõhvi. Foto: Sander Ilvest /Scanpix

Jõhvi kavatseb küsida kaitsepolitseilt riskianalüüsi, et otsustada selle põhjal, kas poleemikat tekitanud Ukrainas purustatud Vene tanki eksponeerimine toob pigem kasu või kahju.

Praegu on see tank Tallinnas Vabaduse väljakul, ent kaitseministeeriumi esialgse plaani järgi oli kavas viia see ka Rakvere, Jõhvi, Narva, Tartu, Võru, Viljandi ja Pärnu avalikesse kohtadesse. Ent juba Tallinnas on tank põhjustanud poleemikat. Lisaks on Venemaa toetajad hakanud tanki juurde lilli tooma ja seal on toimunud tülisid Ukraina toetajate ja Kremli-meelsete vahel.

Jõhvi vallavolikogu esimees Vallo Reimaa ütles, et omavalitsused on sattunud tanki eksponeerimisega keerulisse olukorda. Ent enne otsuse tegemist, kas tuua see Jõhvi või mitte, tuleks tema meelest küsida kaitsepolitseilt riskianalüüsi, et teada saada, millised on sellega kaasnevad provokatsiooniohud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles