Jõhvi peab sünnipäeva linnapargis ja muusikaväljakul

Põhjarannik
Copy
Reedel Jõhvi pargis toimuval kontserdil-piknikul esinevad kohalikud tantsijad, muusikud ja lauljad.
Reedel Jõhvi pargis toimuval kontserdil-piknikul esinevad kohalikud tantsijad, muusikud ja lauljad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi päeva pidustused saavad alguse reede õhtul, mil Jõhvi pargi eri nurkadesse rajatavates pesades saab nautida muusikat, tantsu, kunsti, filme, luulet ja muinasjutte, aga teha ka näiteks joogaharjutusi.

Jõhvi linna 85. sünnipäeva pidustused algavad reedel kell 17 pargi laululaval kontserdi-piknikuga, kus astuvad lavale Jõhvi noored ja täiskasvanud lauljad, tantsijad ja muusikud. Reede õhtul on võimalik külastada ka pargi naabruses asuvaid koolimaju: Jõhvi gümnaasiumi ja põhikooli.

Abivallavanem Ingrid Spitz ütles, et paljud jõhvilased pole nendesse uutesse koolimajadesse seni veel sattunud. Reede õhtul on põhjust sinna sisse astuda ja oma silmaga vaadata, millise huvitava sisearhitektuuriga majad on Jõhvi kerkinud.

Alates kella kümnest õhtul ärkavad hämara linnapargi eri nurkades ellu kultuuripesad, kus salapärases õhkkonnas saab osa nii muusikast, luulest, kujutavast kunstist kui ka filmikunstist. "See on täiesti uuelaadne ettevõtmine, mis toob loodetavasti reede hilisõhtul linnaparki arvukalt kultuurihuvilisi inimesi," sõnas Spitz.

Laupäeval jätkuvad Jõhvi juubelipidustused rongkäiguga keskväljakult muusikaväljakule. Toimub Vabaduse Valvuri jooks, mis viib osalejad parki ja linnatänavatele ning 10 km rada ka Viru vanglani. Päeva lõpetab kell 17.20 algav ansambli Terminaator kontsert muusikaväljakul.

Mis toimub reedel Jõhvi pargis?

Perepiknik-kontsert

Valla lapsed ja noored ning täiskasvanud isetegevuslased korraldavad kontserdi, kuhu tasub tulla nagu piknikule, võtta kaasa sööki ja jooki ning nautida etteasteid.

Ööjutupesa

Muusik ja muinasjutuvestja Polina Tšerkassova põimib kaugetelt maadelt toodud tõsielulugusid ja muinasjutte oma muusikaga, mida ta esitab erinevatel haruldastel pillidel.

Ööjoogapesa

Pange selga joogaharjutusteks sobiv riietus ja võtke kaasa pleedid. Jooga muudab meele selgemaks, erksamaks ja annab meelerahu.

Ööluulepesa

Poetess Anneli Lamp jagab oma loomingu hingehääle mõtteid ja tundeid. Ööluulepessa on oodatud kõik, kes kirjutavad luuletusi ning soovivad neid ka teistega jagada.

Öökunstipesa

Hubases kunstipesas saab tunnetada pastelse maailma ilu ja proovida ka ise õhtuhämaruses joonistada.

Öökinopesa

Öökinopesas saab vaadata Jõhvi rahvusvahelise harrastusfilmide festivali "Laterna magica" paremaid filme aastatest 2008-2023.

Öölaulupesa

Maailmarändur Tom Walsberg ja trummar Ian Mikael Kirss ning ansamblist Indigolapsed tuntud Aive Asperk külastavad esimest korda Jõhvit ja annavad eestikeelse väelaulude kontserdi, millele saab kaasa laulda ja kaasa tantsida.

Väelaulude hulka kuuluvad näiteks indiaani loitsud, Aafrika ühislaulud, Skandinaavia maaema laulud, Amazonase metsade laulud, India bhajan´id ja kindlasti ka Eesti oma regilaul.

* * *

Jõhvi muuseumi selts osaleb 27. mail toimuva Jõhvi päeva hommikuses programmis. Jõhvi Mihkli kirikaias saab kell 10 hommikul kuulata ettekannet Vallo Reimaalt, kes räägib Alutaguse mõisnikest ja nende osalusest Euroopa poliitikamaastikul.

Kell 11 esineb Jõhvi Mihkli kirikus Soome meeskoor Metsot, kelle osalust Jõhvi päevale aitas vahendada Soome instituudi direktor Hannele Valkeeniemi. Kesk-Soome meeskoor "Metsot" on tegutsenud 13 aastat ja seal laulab 30 meest. Tänapäeval harjutab koor "Metsot" esmaspäeviti Suolahtis. Enamik lauljatest elab Äänekoskis või Suolahtis, aga on ka neid, kes elavad kaugemal, näiteks Laukaal.

Koori laulukava koosneb soome rahvalauludest, isamaalistest lauludest, aga ka kergemast muusikarepertuaarist. Alates 2018. aastast on koori dirigendiks on proua Merja Kopare-Närhi. Meeskoor esineb Jõhvis esmakordselt. Koor osaleb ka Jõhvi linna keskpäevases pidulikus rongkäigus ning Jõhvi päeva avamisel Jõhvi kontserdimaja esisel muusikaväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles